Лечебната сила на пчелното млечице


Лечебните свойства на меда и останалите пчелни продукти са известни от векове. Понякога обаче оставяме настрани един от най-специфичните от тях: пчелното млечице.

Какво представлява?

Пчелното млечице се произвежда от слюнчените жлези на нелетящите пчели работнички. В свеж вид представлява гъста белезникава маса, подобна на сметана, която е със специфична миризма и леко кисел вкус.

Какво съдържа и при кои здравни проблеми помага?


В пчелното млечице има всички основни вещества, необходими за живия организъм: белтъчини, въглехидрати, липиди, минерали и богат спектър от витамини (от група В и в по-малки количества витамин А, С, Д и Е). Този натурален продукт нормализира обмяната на веществата и спомага за преодоляване на умората и стреса. Установено е наличието и на гама-глобулин, който активра съпротивителните сили на организма към бактерии, вируси и токсини, като по този начин стимулира и имунната система. Пчелното млечице подобрява и сърдечната дейност, а също така намалява кръвната захар.

Особености при приема

Пациентите с поленова алергия трябва непременно да се консултират с лекар, преди да започнат да го консумират. Спрете приема му при най-малкото съмнение за алергична реакция. Можете да го намерите на хапчета, във флакони или ампули, често в комбинация с женшен, който подсилва тонизиращия му и общоукрепващ ефект.

Любопитно

С пчелното млечице се хранят личинките, пчелата майка и търтеите. Под благотворното му влияние пчелата майка е в състояние да снася ежедневно по 1500-2000 яйца, което значително надвишава нейното собствено тегло. Интензивната обмяна на веществата в пчелата майка, високата й плодовитост и дългият й живот (тя живее 5-6 години, за разлика от пчелите работнички, които живеят 30-60 дни) се дължат изключително на храненето й с пчелно млечице.

За почитателите на качествената козметика представяме и новият, подмладяващ серум с мед и пчелно млечице Abeille Royale Youth Serum от Guerlain.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign