Как да превърнем недостатъците в предимстваВ живота ни нищо не е абсолютно положително или отрицателно. Понякога нещо, което ни се струва плюс, всъщност е един потенциален минус. Трябва да познаваме както слабостите си, така и силните си страни, за да можем да превръщаме недостатъците си в сила. Ето как да се научим да използваме слабите си страни в наша полза.

Да разкрием всеки аспект от своята личност

Всяка жена е уникална и различна. Някои умеят да се съревновават в мъжкия свят и въпреки това да съхранят женствеността си. Ако Ви харесва към Вас да се държат като към истинска жена, радвайте се на мъжкото кавалерство, без да се чувствате засегната. По този начин ще сте доволни, че Ви отварят вратите и Ви носят багажа, без да имате чувството, че Ви подценяват.
Ако умеете да се състезавате, но същевременно запазвате финеса си, ако постигате целите си, без да губите любезността си, ще успеете едновременно да объркате, да смаете и очаровате колегите и началниците си. Това е особено магнетично качество. Мъжете обичат да общуват с подобни силни и сложни жени. Да се отнасят с Вас "като с жена" не означава, че Ви възприемат като сексуален обект. Нека представата Ви за Вас самата да бъде като за равноправен професионалист, който обаче има привилегията да носи копринени чорапи, обувки с висок ток и розови или лилави костюми.

Да се възползваме от всяка възможност, която ни предоставя животът

Нашият характер, личността ни, детството, възпитанието, всеки миг от живота ни, радостен или не, има своето значение. Една мъдра мисъл гласи, че там, където е посадено цветето, там ще разцъфне.
Опра Уинфри е идеален пример за това. Феноменалният ѝ успех като водеща на телевизионно предаване е пряко следствие от живота, който е водила. Родена в бедност, тя е израснала, заобиколена от тесногръдие, забременяла и загубила бебето си на 14 години. Страданията, които преживява твърде рано, допринасят за чувствителността ѝ и изострят способността ѝ да бъде съпричастна към чуждата съдба. Тя се развила от мястото, на което била "посадена".

Нека намерим нова гледна точка

Няма значение кои сте, какви сте и с какво се занимавате. Бъдете първите, които изследват и въвеждат нови и нестандартни стратегии. Винаги търсете нова гледна точка и необикновена перспектива във всичко, което правите.
Когато се мъчите да разглеждате нещата от нова гледна точка, вгледайте се внимателно в купчината от физически и психологически черти, които сте определили като свои недостатъци. Сан Суу Куи е нобелов лауреат за мир и водач на движението за човешки права и възстановяване на демокрацията в Бирма. Тя е привлекателна дама, която винаги се облича женствено. По този начин опровергава всеобщата представа за революционен лидер...
Ето защо светът я забелязва и подкрепя каузата ѝ. Така тази дребна дама създава доста проблеми на бирманския диктатор.
Вместо да чакате някой друг да прокара пътеката, потърсете нови начини да представите личността си и проявете смелостта да демонстрирате нещо, което се различава от всичко, правено до този момент. Но внимавайте: новата идея е добра единствено, ако съумеете да я овладеете и да се иденетифицирате с нея. Не правете нещо само, за да сте скандални. Това определено ще доведе до обратен резултат.

Прочетено за Вас от "Изкуството на войната - за работещата жена", Чин-Нин Чуcomments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign