Статус "Необвързани": Предимства и недостатъци

Наскоро сме се разделили с половинката си, но това не винаги означава само страдания и неволи в емоционален план. Или поне не за дълго. Достатъчно е да оценим и положителните страни на ситуацията.

Кои са предимствата?

Имате неограничена свобода

Това е най-голямото предимство. Не сме принудени да се съобразяваме с никого, нито да даваме отчет за действията си.

Храним се според вкуса си

Никой не ни прави забележка, че сме напълнели, че е крайно време да започнем диета, или най-малкото да се ограничаваме точно когато най-много ни се иска да похапнем от любимия десерт. Не се налага и да се съобразяваме с това, че половинката е вегетарианска, а на нас ни се хапва сочно месце. И в крайна сметка най-хубавата част е, че можем да сготвим, но може и да не сготвим - въпрос на желание.

Ширим се сами на двойно легло

Заемаме позата, която ни харесва, не се събуждаме отвити, никой не ни хърка до ухото и не сме принудени да ставаме рано, за да приготвим закуска за "Принц Чаровни".

Прибираме се късно

Тъй като никой не ни очаква, можем да си позволим да се приберем, когато поискаме, или да си организираме непредвидена среща с приятели. Също така не е проблем да останем до късно на работа, ако ни се наложи, без предварително да предупреждаваме когото и да било.

Обличаме се както ни харесва

Ако решим да съчетаем зелен пуловер с оранжев панталон, никой не бърчи вежди. Изкарваме целя уикенд в развлечената си тениска и никой не ни прави забележка.

Срещаме се с приятелки, с които ни беше забранено преди това

Всички са изпитвали на гърба си "мъжката" ревност, в случаите, когато сме успели да запазим няколко любими приятелки. Сега можем да се виждаме с тях на воля, без да слушаме назидателните думи колко зловредни са приятелките ни и как ни пречат в живота.

Кои са недостатъците?

Разходите са повече

Изследванията показват, че семейните или обвързаните плащат по-малко за битови нужди. Разделени на две, разходите за наема, електричеството и отоплението са по-незначителни. Що се отнася до хранителните стоки - дори най-малките разфасовки са предвидени за двама.

Вечер се чувстваме самотни

Понякога необвързаните изпадат в меланхолия и самотата започва да им тежи. Това се случва най-често по време на празници(най-вече семейни - Коледа, Свети Валентин). Временен изход от мрачните мисли са приятелите, на които винаги може да се разчита да ни разсеят. Спортуването също може да притъпи усещането за самота.

Трябва да се справяме с всичко сами

Приятелите ни са чудесни, но невинаги могат да ни помогнат. Понякога сме изправени пред битови проблеми или имаме нужда да поделим домакинските задължения с някого. Налага ни се сами да изтичаме до аптеката,  когато сме болни или няма кого да помолим спешно за съвет.

Възпитанието на децата е по-трудно

След развод често отговорността пада върху родителя, при когото децата остават да живеят. Той трябва да се справя както с ежедневните задължения по отглеждането им, така и с промените по време на пубертета например. За сам родител е по-трудно да съвмести личния живот и грижата за децата.

И така, вече може да прецените сами - предимство или недостатък е това, че сте необвързани, но никога не забравяйте причините, които са довели до това Ви състояние. В крайна сметка, дори неудобствата от самотата понякога са за предпочитане пред съвместния живот с човек, неподходящ за Вас.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign