12 "Малки" неща, които ще направят деня Ви по-хубав

Животът е много, много хубав...ако си го направите такъв. Наистина понякога светът не е хубаво място за живеене, но това не трябва да ни кара да бъдем лоши и ние, а да се опитаме да го направим по-добър и за нас, и за всички останали хора.
Затова нека се събуждаме с увереността, че новият ден ще бъде по-хубав от предишния. Няколко малки съвети могат да Ви помогнат за позитивно събуждане и прекрасен ден, който ще остави у Вас едно задоволство:

1.Събудете се половин час по-рано
Планирате да станете в 8 часа? Е, настройте алармата на будилника за 7:30. Казват, че "от сън спомен няма". И наистина е така. Не си казвайте: "Ееех, можех да поспя още половин час", а днес е време да помислите: "Хубавият ми ден ще бъде с половин час по-дълъг. Това е прекрасно!".

2.Станете от другата страна на леглото
Винаги ставате от лявата страна на леглото? Днес станете от дясната. Рутината е отегчително нещо. Малките промени могат да подобрят настроението Ви.

3.Поставете си мисия да не лъжете
Всички лъжем - някои повече, някои по-малко. Изживейте поне един ден, без да изговорите нито една лъжа, без да измамите нито ддругите, нито себе си. Ще се почувствате отпочинали емоционално и ще имате една грижа по-малко. Често една лъжа води до нова, и нова, и нова...Разчупете този "омагьосан кръг" и се радвайте на своята искреност.

4.Отделете 10 минути повече за Вашия външен вид

За да бъдете сигурни, че самочувствието Ви е на високо ниво, необходимо е да се почувствате добре в своето тяло и да сте доволни от външния си  вид. Няма да се чуствате добре, ако не сте имали време да измиете косата си или ако сте принудени да излезете без грим. Затова, позволете си 10 минути повече и направете всичко, което е необходимо за външния си вид. Ако знаете, че изглеждате добре външно, то и вътрешното Ви усещане за комфорт ще бъде задоволено.

5.Направете си комплимент пред огледалото
Преди да излезете от дома, спрете за последно пред огледалото и си кажете колко хубаво лице имате, колко добра модна комбинация сте направили и изобщо колко е симпатична усмивката Ви.

6.Обуйте си удобни обувки
Трудно ще бъде да останете позитивни и благоразположени цял ден, ако краката Ви болят и вече имате пришка. Ако искате да прекарате един хубав ден, пропуснете обувките, които обожавате, защото Ви стоят добре, а се спрете на удобните обувки.

7.Излезте от вкъщи с позитивно настроение
Докато прекрачвате прага на дома, повтаряйте си, че дне ще бъде чудесен ден и Ви очакват много хубави неща.

8.Ако денят е горещ, купете си сладолед!

Няма нищо по-хубаво от любимия Ви, разхлаждащ сладолед. Забравете калориите и се наслаждавайте!

9.Стремете се да бъдете по-добри, а не идеални!
Стремежът към перфекционизъм води до стрес и грижи, а често поражда и едно вътрешно недоволство от самите нас и собствените ни постижения. Вашата цел е да станете по-добри, а не да достигнете непостижимото съвършенство.

10.Отделете 1 час от деня само за себе си
Купете си книгата, която отдавна искате и започнете да я четете. Пуснете си любима музика и не мислете за нищо, а просто слушайте и се наслаждавайте. Направете си маникюр и педикюр...или просто не правете нищо.

11.Научете се да игнорирате
Хората са склонни да възприемат всичко, което се случва около тях и твърде много да се фокусират върху неща, които носят само негативна енергия и чувство за неудовлетвореност. Е, време е да се научите да игнорирате. Пренебрегвайте дискусиите на Вашите колеги за политика, пренебрегвайте приятелката, която умишлено се хвали със своите "големи" постижения, за да Ви покаже колко Вие сте неуспяла. Пренебрегвайте нещата, които не заслужават Вашето внимание, а само ненужно Ви създават безпокойство и нервност.

12.Направете комплимент на някой, който не го очаква
Ако във Вашата среда никой не е склонен да прави комплименти, това не е причина Вие да не направите такъв. И просто така, неочаквано, направете комплимент на някого. След неговата първоначална изненада ще видите голяма радост и благодарност.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign