6 Женски навици, които вредят на здравето

Доказано е, че представителките на нежния пол полагат повече грижи за здравето си, отколкото мъжете и са по-запознати с нещата, които са вредни и начините за предпазване от болестите. Но често се случва по невниание дамите да пренебрегват вредния ефект на определени техни навици, които незабележимо, но трайно нанасят вреди на здравето им.

Ето и няколко от тях, които водят до здравословни проблеми:

1.Ежедневното носене на обувки с висок ток.
Все повече жени избират обувките на висок ток за всякакви поводи, дори и когато знаят, че ги очаква дълго вървене пеша. Наистина, съгласни сме, че високият ток издължава фигурата и прави женски силует привлекателен, но също така той има и негативен ефект върху здравето. Създава се голям натиск върху глезените на краката, които могат да допринесат за появата на травми, разтягане на мускулите, болки в гърба и дори артрит.

2.Носенето на прекалено тежка дамска чанта
Дамската чанта е едно изключително интересно място, в което можем да намерим всичко и...всеки :)) Докато някои жени възприемат този аксесоар само като удобство, в което да носят основни неща като портмоне, мобилен телефон, огледалце и грим, за други дами чантата е много повече от това и теглото й достига до няколко килограма. Не рядко се казва, че жените носят цял един живот в чантата си. Тежката чанта обаче може да причини болки във врата и гърба, а също така и лоша стойка на тялото. Теглото на дамската чанта по правило не трябва да превишава 10% от телесната ни маса.

3.Страхът или срамът ни пречи да потърсим професионална помощ
Много жени забелязват, че нещо не е наред с тяхното здраве и отказват да потърсят лекарска консултация единствено поради срам или страх. Стотици млади момичета не посещават гинеколог поради срам, а също така стотици жени тихо страдат, без да потърсят помощ за тяхното психическо здраве. Има и такива, които забавят посещението си при лекар специалист, защото изпитват страх от това, какви може да са резултатите от изследвания и прегледи.

4.Използването на сутиени с неподходящ размер
Знаете ли, че над 70% от жените използват сутиен с неподходящ размер? Носенето на сутиен с друга номерация, различна от Вашата всъщност изобщо не помага за подобряването на визията Ви, а по-скоро подчертава недостатъците. Например прекалено тесният сутиен очертава тлъстинките на гърба и ако сте с прилепнала блуза, ще се очертаят неприятни неравности. Но от носенето на неправилния размер сутиени ще пострада не само външния Ви вида, а и здравето. Няма да можете да поддържате правилното положение на тялото, може да изпитате и дразнене на кожата, проблеми с дишането и кръвообращението, а също така и болки във врата, гърба и гърдите.

5.Пренебрегватe умората

Амбициите насърчават много жени ежедневно да дават максимума от себе си - у дома, на работното място , в социалния живот. За да постигнат всичко това, те намаляват времето за сън и пренебрегват нуждите на тялото си почивка. Недостатъчният сън доказано увеличава риска от много заболявания, стимулира апетита за бързо хранене и увеличава склонноста към произшествия, поради намалената бдителност. Едновременно с това увеличава стреса, който е доказано враг №1 на здравето и красотата.

6.Тестването на всяка нова диета
Строгите диети, които се основават на изключването на определена група храна и препоръчват приема на малко калории, всъщност имат краткосрочен ефект. Бързо след края на диетата, изгубеното тегло се връща като бумеранг (ефектът йо-йо). Много жени, след подобна диета, преминават към втора, трета и така нататък. Този цикъл не само оставя психични травми, но намалява самочувствието и създава чувсто на неудовлетвореност. Освен това води и до сериозни нарушения на метаболизма.
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign