Как да си направим китна градинка от подправки вкъщи - Фото урок (Стъпка по стъпка)

Можете да си направите китен кът с помощта на най-обикновена дървена щайга и стара саксия - кътче, което ще внесе в дома Ви красота и свежест.
Дървената щайга се декорира с техниката декупаж. За целта ще ни трябват салфетки с рисунки на различни растения (по възможност тези, които ще засаждаме), лак, боя и лепило за декупаж, а така също и дървена щайга, разбира се :)

1. Нашата малка градинка ще се състои от дървена щайга, в която ще поставим саксийки с различни растения. Като начало трябва да боядисате щайгата отвътре и отвън с бяла боя.

2. Подгответе салфетките, като изрежете растенията, които сте набелязали.

3. Ако картинките са на бял фон, не е необходимо да се изрязват старателно по контурите. Ненужните пластове салфетка се отделят и се оставят само тези с рисунките.

4. Намажете с лепило за декупаж повърхността, върху която ще залепяте картинката. Залепете и преминете с четката, напоена в лепило, като разгладите рисунката от средата към краищата.
* Боята върху шайгата трябва да е напълно изсъхнала!

5. Картинките можете да подредите по Ваш вкус, а между тях с акрилна боя и тънка четка можете да напишете имената на растенията, които имате намерение да засеете.
В щайгата наредете малки саксийки или кофички с избраните растения.
6. Върху глинена саксийка или съд с дупки (продават се в почти всички магазини за цветя) изпишете с бяла акрилна боя наименованията на растенията, които ще положите в нея.

7. Запълнете съда с камъчета, ситен чакъл и пясък. Този слой ще предотврати изтичането на вода при често поливане.

8. Напълнете пръст и сложете растенията с коренчетата.
9. Извадете стръкчетата през дупките.

10. В средата сложете някакво по-кичесто растение.

Вашата мини градинка е готова!

Можете да я позиционирате в кухнята или на терасата. Честито! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign