Еротичният биологичен часовник при мъжете и жените: Прилики и разлики

На него му се иска да го събуждате с нежна целувка, на Вас - да заспивате в прегръдките му. Вие сте във вихъра на флирта някъде около обяд, а той Ви звъни с предизвикателни предложения надвечер...
Синхронизирайте желанията си и няма да съжалявате!
В древните китайски трактати, посветени на изкуството на любовта, са посочени часовете и дните, през които романтичните срещи между мъже и жени са забранени. Специалистите по еротика отпреди хиляди години твърдят, че сливането на телата не е богоугодно и пълноценно, щом вали дъжд или духа силен вятър, по време на буря, в дните на лунни и слънчеви затъмнения, в началото на пролетта, веднага след къпане, когато човек е разгневен или пък войнствено настроен. От техните изчисления и препоръки излиза, че ние можем да се обичаме едни други едва ли не само по празниците  и то при щастливо стечение на обстоятелствата.
Съвременните сексолози обаче стигат до изводи, които съвсем не са така печални. А за да се убедим от собствен опит, че са прави, съставят часови график на пиковите моменти в женското и мъжкото либидо.

6 часа

Адам, "прелистил" в сутрешните си сънища цял каталог с еротични изображения, отваря очи в пълна бойна готовност. В същото време нашите полови жлези са все още в плен на хормона на съня - мелатонина, а телесната ни температура е леко понижена. Естествено можем да се хвърлим в прегръдките на другия и веднага да пристъпим към действие. За съжаление обаче точно в този момент мъжете бързат и са склонни да претупват прелюдиите към секса.

7-9 часа

Тогава настъпва върхът на половата възбуда - и при единия, и при другия пол. Както изяснила групата американски ентусиасти, подложени на наблюдение от сексолози, в миговете на сутрешния оргазъм хората дълго и високо крещят, хапят, драскат и изобщо се държат първично.

10-12 часа

По това време вкусовите рецептори са страшно чувствителни, така че оралният секс, за който мъжете винаги са готови, може да достави най-голямо удоволствие на партньорките им. Уви, към обед сивото вещество на адамовците най-после се събужда и вследствие на това при тях доминира умствената активност, несъвместима с пълното себеотдаване по време на акта.

13-15 часа

Истински "ледников период" в мъжкото и женското либидо. Най-после можем да мислим само за работа.

17-18 часа

Ако искате наследници, сега е идеалният момент да ги заченете. По време на традиционния файф-о-клок спермата е най-активна и най-концентрирана. И още нещо, което облекчава живота на по-мързеливите мъже - жените са настроени за бърз секс. Представителите на силния пол обаче трябва да имат предвид, че обонянието на нежния се е изострило невероятно много, затова нека помислят за личната си хигиена, преди да се хвърлят в леглото.

18-20 часа

Сега пък се изостря слухът на Евите и тяхната способност да възприемат големи количества информация. Факт, който определено не разпалва желанието им за любов. Мъжете също не са предразположени към сексуални игри - те мислят само за утоляване на глада си и за почивка. След работа мъжкият организъм използва останалите му сили най-вече за преработване на погълнатата на вечеря храна.

20-22 часа

Чудесно време за експерименти и разкрепостеност. Сексуалните часовници на партньорите най-после са в абсолютен синхрон, тъй като вечер женското либидо се разгаря и "изстива" чак към полунощ. Освен това изследванията показват, че към края на деня нежната половинка на човечеството е изразходвало всичкия си бяс и съответно се отнася по-снизходително към мъжките провали в леглото.

22-24 часа

В края на денонощието женският организъм се изтощава докрай и става практически невъзприемчив към всякакъв род сексуална стимулация, още повече, че нивото на мелатонина в кръвта рязко се повишава. В същото време мъжът, за да не се върти в постелята и да може да заспи веднага, има нужда от изразходване на останалата му енергия. Според него половият акт е най-подходящият начин за това. Най-често обаче в отговор на своите опити а близост Aдамовците чуват равномерно дишане или недоволно измърморване, след което партньорките им обръщат гръб.

3-5 часа

Рано сутрин повечето хора спят и сънуват еротични сънища. Напразно - ако точно тогава отворят очи и се заемат със секс, няма да останат недоволни от поведението си. В този отрязък от денонощието жлезите се пробуждат и готвейки се за тежкия ден, започват да отделят хормони.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign