Как да изглеждате добре на снимки?


Никак не е приятно, когато се окаже, че спомените от най-хубавите Ви моменти - празници, бракосъчетания, ваканции, запечатани от фотоапарата, трябва да се озоват в кошчето за боклук. По простата причина, че на тях приличате на героиня от някой филм на ужасите. За да не се стига чак дотам, последвайте препоръките на професионалистите, основани на дългогодишния им опит.

Как да се гримирате?

Използвайте фон дьо тен с по-голям покривен ефект, съветват специалистите, а отгоре нанесете минерална пудра на прах. Ефектът от нанесения грим не е много естествен на живо и от близко, но на снимка той стои чудесно. Ще бъде добре и ако сте достатъчно сръчни, за да скулптурирате скулите си с по-тъмен руж, нанесен под тях, и по-светъл (с лек блестящ ефект), поставен отгоре, в близост до очите. Що се отнася до устните, оцветете ги в ярко червило или нанесете перлен/металически гланц, което ще привлече светлината. Около очите поставете тъмни сенки (в никакъв случай мазни или прекалено блестящи!) и черен молив, за да изпъкнат по-добре бялото и ирисите.
* Не забравяйте!
-Ако снимката ще бъде черно-бяла, можете дори да 'прекалите' с грима и контрастите между цветовете.
-Ако блузата/шапката/шалът Ви са червени и сте избрали червено червило, направили сте добре, но само и единствено, ако нюансите са еднакви.

Къде да гледате?

Няма начин да не се харесате впоследствие, ако насочите погледа си не директно към обектива, а го отместите леко встрани, на височината на рамото на фотографа. Най-лесно ще Ви бъде, ако се взрете в марката на апарата.

Светлината и фонът

В идеалния случай осветлението пада директно върху Вас или леко отстрани. Фонът, на който позирате, пък трябва да е максимално неутрален (ако сте в ярки или шарени дрехи) - никакви фрапиращи цветове, едри десени на тапетите, богати орнаменти по стената и окачени предмети, дори картини.
Обратното - ако сте семпло и едноцветно облечена, или пък в тъмни тонове, добре ще е фонът да е по-ярък и пищен.

Как да стоите?

Най-вече с добре изправен гръб (което не значи да стоите като 'глътнала бастун'). Единият крак е леко сгънат, главата Ви е леко наклонена към рамото - това е най-естествената поза, e казал великият фотограф Хелмут Нютън. Раменете Ви трябва да са отпуснати свободно, но не и 'нещастно' виснали, брадичката да е успоредна на пода. В никакъв случай не свивайте юмруци, освен, ако не сте решили снимката да бъде с определена тематика.

Дали да се усмихвате?

Да, особено ако имате хубави зъби и красива усмивка, но дори и леко да извиете ъгълчетата на устните си, закачливо усмихвайки се, това винаги е по-добре от 'скованото' или намръщено изражение на лицето. Ако въпреки всичко не желаете да се усмихнете, не затваряйте плътно устни и не ги стискайте, заклеват Ви фотографите.
* Така популярната сред тийнейджърките гримаса с издадени напред устнички, мислим, че няма нужда дори да обсъждаме...

Какво не бива да си позволявате?

* Позирането в пълен профил
Дори най-прочутите топмодели рядко го правят, защото знаят, че рискуват, е казал Хелмут Нютън. Забранено Ви е и да фиксирате обувките си, както и да гледате тавана.

* Облеклото в неподходящи цветове.
Съветът на сведущите по въпроса е да избягвате бялото, което може да доведе до преекспониране заради светкавицата, особено, ако сте на светъл фон. Също така никога не бива да заставате на бял фон, ако сте в бяло, и на черен, щом сте избрали черен тоалет - няма да има контраст. Най-добре ще бъде да си спестите и жълтото - цветът придава нездрав вид на тена, както и бледозеленото - нищо чудно то да Ви направи смъртно бледа.

* Несполучливите пози.
Не скръствайте ръце - това е знак за враждебност към околните, който подсказва, че искате да се затворите в себе си, да се отбранявате. Също така не слагайте ръце на ханша си, подобно на човек, готов да се скара всеки момент с някого. И не забравяйте, че снимките, направени, когато сте седнала, ще добавят няколко килограма към истинското Ви тегло.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign