Лазерна процедура ще "превръща" кафевите очи в сини

Сините очи са неосъществената мечта на много дами, които имат кафеви очи. Но скоро желанието им няма да е само един недостижим сън, защото американски учени твърдят, че с бърза лазерна процедура ще има възможност кафевите очи да станат сини.

Доктор Грег Хоумър (Gregg Homer) от Stroma Medical, Калифорния и негови колеги усъвършенстват метод, чрез който кафевите очи стават сини. "Използваме лазер, който е настроен на определена честота, за да премахва пигмент от повърхността на ириса", казва ученият.
Лазерната процедура трае само 20 секунди, а цветът на очите се сменя постепенно в следващите 2 до 3 седмици.
Хоумър работи над тази процедура вече 10 години, а сега е във фаза на клинични изпитания. Ако се движи според плана, възможността да сменим цвета на очите си може да бъде достъпна в САЩ до 18 месеца, а до три години и в целия свят. Хоумър твърди, че промяната на цвета няма да навреди на зрението, но трябва да се има предвид, че тя е перманентна.
Сините очи няма да получим безплатно. Предполага се, че лазерното третиране за смяна на цвета на очите, наречено „Lumineyes“, ще струва около 5 000 долара.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign