Упражнения за гъвкавост и самочувствие

Все по-често сте преуморени, напрегнати, стресирани... Дали не е време да се захванете сериозно с една лека гимнастика, разтягаща мускулите и сухожилията, която ще Ви направи не само по-гъвкави, но и несравнимо  по-жизнени.

Всъщност ние практикуваме толкова актуалния днес стречинг съвсем инстинктивно, протягайки се, преди да станем от леглото, докато седим зад бюрото си или караме кола. Спортистите пък винаги започват тренировките си с упражнения за разтягане, които загряват мускулите и предотвратяват риска от травми. заемащ средно положение между спорта и релакасацията, стречингът подобрява натроението, развива чувството за равновесие, прави походката и стойката ни по-изящни. Освен всичко друго прогонва напрежението, отпуска мускулатурата, помага при проблеми с циркулацията на кръвта и при болки в кръста. Има и още едно предимство - за да го практикуваме, не ни трябват каквито и да било уреди или специален екип.
Важно: Правете упражненията поне веднъж седмично, облечени в свободни дрехи, които не ограничават движенията Ви. Вдишвайте бавно и издишвайте дълбоко в момента на протягането. Само след месец ще установите, че се чувствате по-леки, по-спокойни, даже по-щастливи.

Невидимият стречинг

Дори да не прибегнете до препоръчваната от толкова много лекари гимнастика, нищо не Ви пречи всеки ден да отделяте по няколко минути за разтягания, които ще Ви бъдат от огромна полза.
* Сутрин, преди да станете от леглото, протягайте цялото си тяло с ръце над главата. Дишайте дълбоко.
* Винаги, когато имате възможност, се изправяйте на пръсти и ходете с ръце, изпънати нагоре.
* Докато работите, отлепвайте гръб от облегалката, изправяйте торса си и повдигайте ръце към тавана.
* Без значение дали сте седнали или прави, опъвайте ръце с кръстосани пръсти пред себе си и после ги вдигайте нагоре. Така само за няколко секунди ще снемете напрежението от раменния си пояс и от гръдния кош.
* Раздалечете крака на широчината на раменете и бавно се наведете надолу, без да прегъвате колене. По този начин ще изправите гръбначния си стълб и ще предотвратите боклите в кръста.
* Винаги изкачвайте стълбите две по две, за да разтегнете мускулите на бедрата, прасците и глезените си.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign