Полезни съвети за перфектни домакини

Усещането за уют и комфорт се създава от безброй незначителни на пръв поглед страни на домашния бит. Да го постигнем, като същевременно опростим и облекчим всекидневните си ангажименти вкъщи, ще ни помогнат някои изпитани в практиката съвети.

1. За да почистите лесно потъмнелите си сребърни пръстени, трябва първо да ги обработите  с лимонов сок, после да ги измиете с топла вода и накрая да ги изтриете с мека кърпа.

2. Сигурно Ви се е случвало да се откажете от носенето на любими пръстени, колиета и гривни от неблагородни метали, тъй като оцветяват кожата Ви. Ще забравите проблема, стига да покриете вътрешната им страна с безцветен лак за нокти.
По същия начин можете да постъпите и с щифтчетата на обеците, които възпаляват ушите Ви.

3. При положение, че намокрите обувките си под дъжда, натъпчете ги с намачкани на топка вестници и в никакъв случай не ги сушете в близост до източник на топлина. Влажните или изцапани велурени обувки ще спасите от петна, ако ги поръсите с талк, оставите ги да престоят една нощ и на сутринта ги изчеткате.

4. За да подправяте - независимо от сезона, салатите си с толкова вкусния и полезен босилек, нарежете или намачкайте листата му и ги сложете в пълен със зехтин буркан. Съхраняван на стайна температура, приятно ароматизираният зехтин може да се използва в продължение на половин година.

5. Ще приготвите без никакви затруднения салата или ястие от печен пипер, ако го разрежете на две по дължината му, преди да го сложите в загрятата фурна. Когато почернее, трябва да го извадите, да го завиете в алуминиево фолио и да го "забравите" за петнайсетина минути. След това обелването ще се окаже повече от лесно.

6. За да почистите бързо и без да се уморявате микровълновата фурна, сложете вътре купичка с вода я остаете да ври там няколко минути. Парата ще свърпи половината от работата. Ако желаете и да премахнете неприятен аромат, сложете във водата сока от половин лимон.

7. Карфиолът няма да пожълтее, докато го варите, а ще си остане снежно бял, при положение, че на литър вода добавите равна супена лъжица брашно или сока от един лимон.

8. Неочаквано Ви идват гости, а бялото вино или шампанското, с което искате да ги почерпите, е топло. Веднага напълнете кофичката за охлаждане с лед и добавете шепа морска сол. След десетина минути ще можете да си кажете "наздраве".

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign