11 Правила за първата вечеря с НЕГОВИТЕ родители


"Първата" вечеря при неговите родители може би Ви изглежда като обезсърчително приключение, особено ако сте гледали десетки филми с трагично-комични случки за първата среща с родителите.
Пред нас са коледните и новогодишните празничи, така, че много момичета ще бъдат поканени при родителите на партньора си. Казват, че никой не получава втори шанс, за да направи добро първо впечатление, така че ако сте поканени в дома му, не е зле да отделите малко време за подготовка за това посещение. Ще опишем няколко правила, които ще Ви помогнат да се насладите на "голямата" вечер и да намалите напрежението, с което е нажежен въздухът, а също така и да спечелите симпатиите на неговите родители.

1.Направете малко проучване.
Подготовката за събитието е ключов момент. Важно е да знаете имената на всички членове от неговото семейство, а особено полезна ще Ви бъде информацията за интересите и хобитата на неговите родители. Така ще може лесно да намирате теми за разговор, които ще са приятни и за двете страни. Също така, информирайте се дали става дума за официална вечеря с други гости или просто интимна вечеря в семеен кръг.

2.Облечете се прилично и подходящо за събитието
Забравете блузите и ризите с разголено деколте, а също така и късите поли. Ако става дума за вечеря, на която ще присъствате само Вие, без някакъв специален повод, няма да сбъркате, ако облечете красива блуза с дънки или черен панталон. Но ако вечерята е по повод някой празник и знаете, че на масата ще присъстват много роднини, може да облечете някоя изискана, но семпла рокла, която да освежите с една ненатрапваща се огърлица и обеци. Не е необходимо да се накичите с прекалено много модни аксесоари, които дори вероятно ще Ви пречат да вечеряте удобно и комфортно. Заложете на изискания, ненатрапчив стил!

3.Не закъснявайте!
Бъдете там навреме. Не е учтиво да закъснявате, тъй като може да бъде интерпретирано като неуважение от Ваша страна. Ако въпреки усилията, които сте положили разберете, че ще закъснеете, уведомете родителите или Вашия партньор, като предварително се извините за закъснението.

4.Занесете малък подарък
Не трябва да се "представяте" грандиозно с прекалено скъп подарък, но не трябва и да се появите на вратата с празни ръце. Когато сте поканени на вечеря, може да занесете бутилка вино или десерт. Ако притежавате впечатляващи кулинарни способности, занесете домашно приготвен десерт и може да бъдете уверени, че ще натрупате много точки с това. Също така добър избор е един букет цветя за майка му.


5.Наблюдавайте и изучавайте
Може да научите много за хората само чрез наблюдение. Не започвайте с дългите разговори, веднага щом седнете на масата. Използвайте първите няколко минути, за да анализирате средата. Обърнете внимание на начина, по който разговарят присъстващите, отбележете си как се държи Вашият възлюбен с родители, братя/сестри, а също така и как те се отнасят към него. Така по-добре ще може да разберете как да се доближите до тях.

6.Не пестете комплименти за храната
Похвалете неговата майка за невероятната вечеря, която е приготвила, а също така и за подредбата на дома. Но гледайте похвалите Ви да се отнасят за неща, които наистина сте харесали. В противен случай Вашите комплименти ще изглеждат като напудрени лъжи.

7.Не прекалявайте с алкохола
Една до две чаши вино са напълно достатъчни, за да се отървете от напрежението, а също така да останете в добро емоционално състояние. Ако родителите му настояват чашата Ви да не остава празна, позволете им да я напълнят до половината, а след това я пийте изключително бавно или я оставете.

8.Избягвайте чувствителните теми (политика, религия и др.)
Безопасно е да стоите далеч от спорни теми като политика и религия. Дори и да знаете, че неговите родители са симпатизанти на същата партия, на която симпатизира и Вашето семейство, по-умно е да пропуснете такива разговори, тъй като лесно може да се завърже ожесточена дискусия, която непоправимо ще унищожи приятната атмосфера.

9.Махнете ръцете си от Вашето момче
Неговите родители не трябва да видят, че не може да се отлепите един от друг. Твърде показната любов на маса е забранена! Една нежна целувка по лицето може да е допустима, но всичко останало може да накара околните да се почувстват неудобно.

10.Не злоупотребявайте с гостоприемството
След поднасянето на десерта може да останете още половин час, за да поговорите, а след това е редно да благодарите за прекрасната вечер и да си тръгнете. Не прекалявайте с оставането до късно.

11.И най-важното: дръжте се естествено
Само тогава неговите родители ще Ви опознаят такава, каквато сте. Няма нужда да се преструвате на нещо, което не сте. Ако прекалено много се опитвате да се представите отлично, ще усещате още по-неприятна нервност и напрежение.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign