"Златна" празнична колекция макияж от Chanel

Креативният директор на Chanel Makeup, Питър Филипс, е използвал емблематични за легендарната френска модна къща цветове в новата коледна колекция грим - златно, червено и черно. Както е известно, Габриел Шанел е обичала да комбинира луксозни аксесоари със златни бижута. Именно тази идея е била взета за основа при създаването на празничната колекция декоративна козметика...


Лице

Всеки детайл от образа на легендарната Шанел е способен да вдъхнови артиста към творчество и Питър Филипс знае това, както никой друг.

Перлата в празничната колекция макияж е пудрата Lumiere Sculptee de Chanel, появила се на бял свят,  благодарение на една от фотографиите на мадмоазел, направена през 30-те години на миналия век. Разглеждайки снимките, Филипс забелязал... блестящата тока на колана на Коко, която в този момент се превърнала в негов източник на вдъхновение. Гравираната повърхност на пудрата е изпълнена в духа на класическия дизайн на бижута. Само един замах с четката и лицето засиява със златисто-бежово сияние. Светлоотражателните частички привличат лъчите върху скулите, челото и брадичката, като по този начин подчертават релефа на лицето и го 'скулптурират'.

Lumiere Sculptee не е единствената пудра в колекцията.  За вечерния макияж може да Ви помогне и друг нов продукт - насипната Poudre Universelle Libre с едва доловим розово-златист оттенък.

Очи

Както може би вече се досещате, основният акцент в макияжа за очите през празничните нощи, според Chanel, е златното. Този цвят е представен и в моно-сенките Ombre Essentielle (вторият им вариант е нежно бежово с блестящи частици), и в двойната палитра Ombre Contraste Duo, където златното е комбинирано с въгленово черно.

През празниците можем да забравим за малко класическата черна очна линия - специалистите предлагат тя да бъде златна, както и сенките. Питър Филипс е решил да експериментира, нанасяйки Ligne Extreme я върху долния клепач. По този начин очите се 'отварят' и погледът става по-лъчист.

Устни

На вниманието ни са представени няколко интересни нови продукта, които ще помогнат да направим устните си много по-привлекателни.
Най-напред можем да разгледаме ултрасияйния златист блясък Sparkle D'Or, който, както казва Питър Филипс, 'лежи върху устните като течно злато'.
Не бива да пропускаме и луксозния лак за устни Rouge Allure Laque, който осигурява идеално гланцово покритие. Неговият оттенък напомня благородния цвят на розово дърво (за златистите частици май вече няма нужда да споменаваме - те се намират във всеки продукт от празничната колекция).

Линията червила Rouge Allure също е актуализирана: добавени са два нови цвята - розово-червеното Famous и топлото Enviree.

Блясъкът за устни Rouge Allure Extrait de Gloss,  представен в ярко-червен нюанс Triomphal, е за дамите, които обичат да съблазняват без думи...

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign