Клюкарстването в умерена доза е полезно за здравето

Всички хора клюкарстват. Кафето с приятелки не може да мине без няколко "сочни" клюки за новите любовни двойки, за бившите съученици и колеги или новите Фейсбук снимки. Наскопо публикувано бе публикувано изследване, което показва, че 85% от жените не могат да се въздържат да не споделят клюките, които са чули от други.
Но няма място за грижи и тревоги, ако сте от "умерените" клюкарки. Психологът Колин Грил твърди, че клюкарстването може да бъде здравословно за Вас.

"Клюкарстването увеличава нивото на хормони, като серотонин,  които носят положителни емоции, намаляват стреса и тревогата", споделя психологът.
"Клюкарстването често включва и много смях, който стимулира създаването на всички "Щастливи" химикали в нашия мозък, а също така е добро упражнение за мускулите", допълва д-р Грил.
Същото проучване твърди, че клюкарстването ни помага да събираме информация за сигналите и поведението на хората, което пък от своя страна ни помага да се предпазваме от лъжци и нечестни личности.
Колин Грил заявява пред британския Telegraph, че клюкарстването помага на хората да се адаптират към обществото. "Клюкарстването е добър начин да откриете  какъв тип поведение е приемлив във Вашата група. Ученият твърди, че клюкарстването в умерени количества може да бъде здравословно, но само ако не е злобно и неприятно, защото в такива случаи излага хората на по-голям стрес. Той предупреждава, че е особено вредно разпространението на клюки, които не са истина, защото тогава хората изпадат в стрес при самата идея, че ще бъдат хванати в лъжа.
"Клюкарстването е неизменна част от човешкия живот. 99% от комуникацията на хората се отнася до други хора. Това е едно от ключовите неща, които ни правят успешни като вид. Без него бихме загинали" - твърди д-р Грил.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign