25 Правила за успешна любовна връзка


В тази статия няма да се отплесваме надълго и нашироко да анализираме кои са тайните за успешна връзка, а кратко и ясно ще посочим някои правила, без които тя не може да просъществува.

1.Не бъркайте любовта със секса
Много хора в началото на връзката си идентифицират физическото привличане с любовта. Едно е да желаете някого, друго е да го обичате.

2.Не бъркайте секса с интимността
Да бъдете интимни с някого е много трудно. Интимността изисква честност, откритост, изисква да раголите не само тялото си пред някого, а и душата.

3.Докосвайте се често
Чрез докосването Вие всъщност казвате "Обичам те", но без думи. Тук не говорим само за гушкане, но и за случайни докосвания по рамото, крака, гърба.

4.Правете секс често
Сексът е най-добрия начин да останете настроени за полагане на грижи за интимността и връзката.

5.Сексът не трябва винаги да е спонтанен
Определете си поне един ден в седмицата, в който ще посветите цяла една нощ един на друг.

6.Все пак не забравяйте спонтанността
Правете малки, неочаквани неща, за да изненадате партньора си и той да е постоянно заинтересован от Вас и Вашите малки изненади. Така ще създадете едно прекрасно вълнение във връзката си.

7.Поддържайте страстта, но не забравяйте романтиката
Секси бельо, вана, пълна с пяна и ягоди за десерт, стриптийз ( Тук може да прочетете 10 Правилата за перфектния стриптийз) . Това определено ще разпали страстта. Но не забравяйте вечеря на свещи, разходка под звездите, масаж, малък подарък без повод...Не пропускайте романтичните жестове, защото те ще Ви донесат и по-голяма страст.

8.Бъдете искрени, но не и до глупост
Има някои неща, които не трябва да се казват. Вие ще прецените кои са те. Запазете ги за себе си.

9.Приемете факта, че всяка връзка има добри и лоши дни
Не очаквайте всичко да се движи във възходяща линия. Преминаването през лоши периоди ще направи връзката Ви по-силна.

10.Спорете
Споровете са здравословни. Те ви помагат да се отърсите от гнева и убиват напрежението. А да не говорим, че могат да приключат и със "секс за помирение".

11.Спорете, но честно
По време на спор никога не обиждате партньора си, не бъдете арогантни и инати. Изречените думи не могат да бъдат върнати обратно. А всички спорещи могат да прочетат 10-те правила за "честна игра" в любовните скандали :)

12.Научете се да слушате
Думите на партньора Ви трябва да остават в главата, а не да излизат през едното ухо. Слушайте истински партньора си и не го прекъсвате. И Вие ще получите своите 5 минути.

13.Научете се да преговаряте
Обяснете всички Ваши аргументи и изслушате аргументите на партньора, а след това преговаряйте. Преговорите ще подобрят комуникацията между Вас.

14.Правете компромиси
Няма здрава връзка, в която един от партньорите успява да получи всичко и винаги. Компромисът е механизъм за укрепване на връзката.

15.Не поставяйте ултиматуми
Ултиматумите винаги оставят усещането, че нямаш права, а само задължения.

16.Научете се да прощавате
Всеки прави грешки. Човешко е да прощаваме, докато имате ясна граница, която не трябва да преминавате. Не може да простите абсолютно всичко.

17.Помнете, че никой не е съвършен
Не очаквайте, че Вашият партньор ще притежава всички качества, които Вие смятате, че трябва да притежава перфектният мъж. Всеки си има своите недостатъци, примирете се с това.

18.Не пропускайте думата "Извинявай"
Да, никой не е съвършен. Когато сгрешите, не позволявайте на гордостта да Ви попречи да се извините. Казват, че този, който си признава, е наполовина извинен.

19.Уважавайте партньора си и търсете ответно уважение
Уважението е в основата на всяка връзка, но трябва да идва и от двамата партньори.

20.Уважавайте се и имайте самочувствие
Много е лесно да уважавате човек, който знае, че е ценен и се уважава сам.

21.Помагайте си един на друг
Споделяйте задълженията си, научете се да работите като екип.

22.Питайте! Не се преструвайте, че знаете всичко
Вие може да сте заедно 10 години, но това не означава, че във всяка ситуация знаете какво иска Вашият партньор и как ще изреагира. Ако не може да предположите какви са желанията му или съображенията за дадено действие, просто попитайте.

23.Никога не подценявайте силата на външния вид
Грижете се за външния си вид, за да изглеждате добре в очите на партньора си. Ще получите удовлетворение, когато прочетете в погледа му колко много Ви желае.

24.Не забравяйте личния си живот
Не позволявайте на живота си да се върти само около връзката Ви. Прекарвайте повече време с приятели или със собственото си семейство. Вашето отсъствие ще накара партньора да ви очаква с нетърпение. А когато види, че около вас има много хора, които Ви ценят и уважават, ще Ви цени и уважава още повече.

25.Това правило трябва да споделите Вие. Все пак всеки си има собствена тайна  за успешна любовна връзка:)comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign