13 Идеи за оформлението на закрития балкон

Кое е мястото в апартамента, явяващо се съединително звено между жилищната площ и природата? Разбира се балконът! Нима не е приятно, през студените зимни дни, да стоите зад прозорците, наблюдавайки волно прелитащите снежинки, да се любувате на заснежените корони на дърветата, да гледате кристалните отблясъци на ледените висулки, красящи съседните покриви...?

За да можете максимално ефективно да използвате малкото пространство на 'домашния оазис' и да увеличите комфорта и функционалността му, следва щателно да планирате обзавеждането и аранжирането на балкона.

Особено внимание трябва да обърнете на довършителните материали. Мозаечните плочки и 'напръсканите' стени вече са отдавна в миналото, заменени от съвременни практични материали, като керамични покрития и естествен камък. За плотовете можете да използвате коркови плоскости, а що се отнася до цветовете - пастелните и ярки цветове са най-подходящ избор.

Избирайки мебели за балкона, трябва да вземете под внимание неговите архитектурни особености и площта му.
Обзавеждането трябва да бъде компактно, функционално и, по възможност, мобилно. Претрупването на малкото пространство с обемисти вещи може да превърне дори най-скъпо обзаведеният балкон в евтино изглеждащ склад.

При добро желание, можете да превърнете балкона в работен кабинет, помествайки стелажи за книги и бюро, а можете да го обособите и като зона за отдих, разполагайки там канапе и столчета. Място за кокетна масичка за кафе има дори и на най-малката тераса.
Остъклените балкони позволяват обзавеждането да бъде предимно с мека мебел или с кресла, украсени с декоративни, пухкави възглавнички. По този начин, почти за миг, помещението става уютно, романтично и предразполагащо към релакс.

И в летните горещини, и в зимните студове, особен уют на остъклените балкони придават цветята. Най-добре е да ги разположите на подходящи етажерки или във висящи саксии. Така всяко растение ще получи необходимата за неговия нормален растеж светлина, а и без съмнение, правилно подредените цветя, изглеждат много красиво.

Представяме Ви още няколко идеи, които могат да Ви послужат като интериорна Муза ;)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign