Душът - идеалното средство за тонизиране


В зависимост от неговата температура душът, който вземаме сутрин и/или вечер, може да направи много за здравето и самочувствието ни.

* Когато е студен, той ни зарежда моментално с енергия.
Започнете с хладка вода и постепенно я разхлаждайте, като струята трябва да се движи от глезените към сърцето. Организмът компенсира изстудяването посредством ускоряване на пулса и кръвообращението. Точно затова студеният душ ни тонизира сутрин и ни помага да се освежим вечер, когато сме капнали от работа.

* Хладкият душ е чудесен начин да започнем деня.
Водата с температура 30-32 градуса събужда тялото, стяга тъканите, стимулира циркулацията на кръвта и облекчава подутите крака. Ако пък вземем хладен душ някъде следобед, той ще прогони за секунди умората.

* Топлият душ снема психическото и физическото напрежение.
За да извлечете максимална полза от него, започнете с хладка вода и постепенно я загрейте до 37 градуса. Този душ е добър приятел и на активните спортисти, тъй като ги спасява от мускулна треска, и на изложените на силен стрес личности, които бързо се успокояват благодарение на него.

Важно!

* Независимо от температурата на вода тя ще Ви въздейства още по-благотворно, ако я оставите да се стича върху Вас, протягайки ръце нагоре така, сякаш се опитвате да докоснете тавана.

* Колкото и да бързате, не претупвайте процедурата и не оставайте по-малко от 5 минути под душа.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign