Египетски зодиак: Хороскопът на Хапи

Хапи: 2.10-22.10 - космическото божество на река Нил, на влагата и на реколтата.

Приветливи; верни; с ясни цели; буден ум. Отсъствие на материализъм; високи изисквания; в някои случаи голяма амбициозност. Изграждат много добри взаимоотношения със знаците Гор, Хонсу, Сет.

Хапи е бог на река Нил, творец на влагат и реколтата, космическо божество. Празникът му бил определян към началния прилив на река Нил.

Хапи е роден под знаците на верността и безпокойството. По правило мненията и възгледите му са непоколебими и най-често се явява борец за благородни каузи. Ненавижда несправедливостта и измамата и с всички сили помага на ощетените. Има изключително силно развито чувство за справедливост и е почтен и открит във всички свои действия.

В начина си на общуване Хапи е съвсем директен. Никога не заобикаля проблемите, говори прямо и по същество. Може да проявява упорство, но винаги е готов да изслуша мненията на другите и винаги ще се опитва да вземе възможно най-справедливото решение. Охотно дава съвета си там, където има нужда от него и първи се притичва на помощ, когато работите тръгнат на зле.

Навсякъде, където се появи, Хапи вдъхва доверие, а мнозина се възхищават от последователността и решителността на неговите постъпки. Той е отличен познавач на характерите и често може да прецени с поразяваща точност природата на другите, буквално минути след запознанството си с тях. Силно интуитивен, може да предугади развитието на събитията много преди те да се случат.

Независимо от приветливото си и добродушно поведение, Хапи не е много общителен. Той не обича да ходи на големи светски празненства, а определено предпочита кротка вечер или непринуден разговор около камината. Хапи е отличен събеседник и много често удивителен разказвач на забавни истории и анекдоти.

Той има много бърза мисъл и умът му винаги е буден. Запазва спокойствие в кризисни моменти и въпреки че е доста темпераментен, избухванията му са по-скоро краткотрайни. Хапи е страшно предан и може да му се оказва пълно доверие, но ако почувства, че го мамят или отхвърлят, рядко ще забрави или прости.

Почти винаги си поставя ясни цели. Предпочита да се специализира и да стане вещ в избраната от него област, вместо да се разпилява в най-разнообразни дейности. По правило се справя отлично в професии, в които усеща, че е полезен на другите. Най-подходящи за него са общественото обслужване, медицината, правото, учителството, но изпитва силна нужда от мотивация в работата си. Трябва да вижда смисъла на целта, към която се е устремил и ако се случи този смисъл да му липсва, Хапи може да се понесе по течението на живота, без да постигне нещо значително. Има ли обаче мотивация, малко са препятствията, които ще го спънат в постигането на целта.

Други характерни особености на Хапи са податливостта му към тревоги и песимистичния поглед към явленията. Много често безпокойствата му са напълно излишни и изцяло измислени, затова, колкото и да е трудно, той трябва да се опитва да преодолява тази своя склонност.

Хапи не е материалист и не си дава особен труд да трупа големи излишества. Притежава ли необходимото количество пари, за да поддържа семейството си и да си позволява по някой и друг по-луксозен харч от време на време, той е повече от щастлив. Когато все пак му се случи да разполага с повече от необходимите средства, той се проявява по-скоро като прахосник и не винаги оползотворява парите си по най-добрия начин. И тъй като не е особено ловък в сделките, препоръката е да търси професионален съвет, преди да направи дългосрочно вложение.

Жената-Хапи се слави с красотата си. Тя е топла и грижовна, въпреки че преди да опознае човека, може да бъде и потайна, и недоверчива. Високо интелигентна е и независимо от спокойната си и ведра външност понякога е изключително амбициозна. Обича спорта и заниманията на открито и притежава щастливата дарба да изнамира изгодни покупки на най-невероятни места. Става крайно нетърпелива, когато нещата не вървят по волята ѝ.

Обикновено Хапи има добър подход към децата и може да бъде много любящ и привързан родител. Ако успее да се излекува от склонността си към безпокойство, ще води много пълноценен и активен живот, ще печели приятели и ще извърши огромни добрини.

На Хапи рядко му липсват обожатели, но с него не се живее леко. Настроенията му са променливи, а изискванията – високи. Иначе е верен, закриля партньора си и ще направи всичко, което е по силите му, за да си осигури хубав и удобен дом. Разбира се отлично с Гор, Сет, Амон, Хонсу. Може да установява здрави и стабилни отношения със Сохмет, Хнум, Анубис и други. Изида е прекалено екстравагантна за неговия вкус. Ще му бъде много трудно да разбере творческото въображение на Хатор и най-вероятно силно ще се подразни от откровеността на Озирис.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign