Дамски колани - правила при избора

На пръв поглед изборът на колан е много просто нещо. Отивате в магазина, разглеждате богатия асортимент и избирате модела, който Ви е грабнал погледа. Тънки, плетени, лачени, широки или напомнящи верига - днес изборът от видове и разцветки е неограничен...
Но колко често след покупката, ние разбираме, че не всички колани имат приложение в гардероба ни...?
В края на краищата, те не трябва да играят ролята само на красиви аксесоари, а и да са в хармония с облеклото ни, да подчертават достойнствата и скриват недостатъците на тялото.
Безусловно, коланът е изключително необходима вещ в дамския гардероб, но да изберете подходящия си е доста трудно начинание... Аксесоарът може както да се  превърне в перфектния завършващ щрих на индивидуалния стил, така и да съсипе цялата визия.

Затова днес решихме да обърнем специално внимание на коланите - как правилно да ги изберем и как с тяхна помощ да прикрием недостатъците си:

Дамски колани - базови модели

Изборът на колан трябва да бъде съобразен с гардероба. Желателно е аксесоарът да се съчетае с обувките или още по-добре - и с чантата. По този начин Вашата визия ще бъде хармонична и завършена.

Универсален колан няма. Нужни са различни модели за различните видове дрехи и случаи. Днес модата позволява да носим колани не само с панталони, а и с рокли (делови и дори вечерни), блузки, ризи, жакети, палта.

Разбираемо е, че всяка вещ има нужда от свой собствен аксесоар: колан, който прекрасно се съчетава с палто, надали ще бъде подходящ за делова рокля...

В гардероба на всяка жена трябва да присъстват базови модели колани, които позволяват да поставим точните акценти там, където това е необходимо.

И така... какви колани трябва да имаме?


Черен кожен колан със средна ширина 2 см


Широк колан от груба кожа и червеникаво-медна катарама


Широк, богато декориран колан (от плат или набук)


Колан, тип 'верижка' (в златисто или сребристо). Този вид колани обикновено нямат размери, могат да се носят както на талията, така и около ханша.


Колан от кожа на влечуги (или имитация)

Тези видове колани "работят" добре с всякакъв гардероб и позволяват една и съща дреха да изглежда по различен начин.

Ако имате проблемна фигура и Ви се струва, че коланите не са подходящи за Вас, то дълбоко грешите. Тайната на успеха е проста: най-важното е правилно да изберете точно своя модел и вариант.

Спазвайки определени правила, Вие лесно можете да се научите как да избирате колани и да съставяте с тях красиви ансамбли.

* Дамите, които имат малко коремче могат да носят колана около ханша си, така че погледът визуално ще се отклонява от пухкавината, като по този начин ще скрият недостатъка и ще направят фигурата си много по-привлекателна.

* Твърде изпъкналото коремче може лесно да бъде замаскирано с колан, имащ голяма и красива катарама. Аксесоарът трябва да се носи около ханша.

* Ако имате голям бюст, откажете се от широките модели - те утежняват фигурата. Идеалният вариант за Вас е тънкият колан.

* При широк ханш и пухкави бедра не се препоръчва силно да пристягате колана на талията - дайте му малко свобода. Идеалният вариант за Вас е да сложите колана ниско на талията, като леко го изкривите по диагонал.

* При нисък ръст е желателно да използвате тънки колани на линията на талията, което визуално издължава фигурата, правейки я по-фина и слаба. Обърнете внимание на моделите от кожа на влечуги, които визуално привличат погледа върху себе си.

* Избягвайте контрастите - те отиват само на жени с перфектна фигура. Обличайки черна рокля, не слагайте бял или жълт колан на талията - това ще Ви направи да изглеждате още по-пълничка.

* Ако искате да се вталите, коланът Ви трябва да бъде с два-три тона по-тъмен от този на роклята. И не забравяйте за аксесоарите. Желателно е формата им да бъде продълговата.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign