Все по-голям брой разводи се дължат на Facebook


Facebook е най-популярната социална мрежа,  а освен за комуникация, хората я използват и за флиртове и любовни похождения, така че все повече бракоразводни дела включват доказателства именно от Facebook.
Британският сайт за разводи Divorce-Online открил, че през 2011 г. Facebook фигурирал в 33% от бракоразводните дела. Само преди две години процентите са били само 20.

Трите най-чести причини, поради които Facebook е споменат в документите за развод са:


  • Неприлични съобщения до потребители от противоположния пол.
  • Гадни коментари, които разделените съпрузи си пишат един на друг.
  • Facebook приятели, които информират за поведението на партньора.


Чрез Facebook хората не само научават за изневерите на своите половинки, но го използват и като място за словесни войни при раздялата, така че неприятните коментари се използват при жалби за разделяне на собствеността или при определяне на попечителството над децата.

"Социалните мрежи станаха основен инструмент за комуникация и по мое мнение надделяха над смс-съобщенията и електронната поща. Ако някой иска да има връзка или да пофлиртува с представител от противоположния пол, може лесно да го направи." - заяви Марк Кинън, представител на Divorce-Online.
Миналогодишно проучване на Американската академия на адвокатите показало, че 20% от бракоразводните дела в САЩ включват доказателства от Facebook.

Че Facebook е важен фактор при разводите показват последните случаи в Кънектикът, при които съдията наредил съпруг и съпруга да разкрият пред съда своите пароли, за да могат да бъдат осигурени доказателства за съдебно дело, включващо и битка за попечителство.
Въпреки, че много хора смятат, че Facebook е причина за все по-голям брой изневери, редица експерти твърдят, че всъщност Facebook не е виновен и че хората винаги могат да намерят начин да изневеряват. "Не е честно да обвиняваме Facebook или сайтовете за запознанства, защото те са само превозно средство, а не водач" - казват експертите.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign