Кафе пауза за по-висока продуктивност на работното мястоШефовете изобщо не трябва да правят забележки на своите служители, когато те правят кафе пауза, дори ако тя отнема част от работното им време. Ще попитате 'защо'... Наскоро бе доказано, че точно това допринася за по-голяма продуктивност на трудовия процес.

Лондонски учени твърдят, че кофеинът подобрява паметта и концентрацията на служителите, а освен това намалява и броя на направените грешки по време на работа.

За да достигнат до тези заключения, изследователите анализирали 13 отделни проучвания от цял свят, в които са участвали работещи хора на възраст от 20 до 30 години, трудили се на смени в симулирани условия. Участниците трябвало да извършват дейности, за които е необходимо съсредоточаване, употреба на термини и изчисления. На някои от тях бил даден кофеин, а на други - не. Същите тестове били повторени многократно, но при други условия - по-силна светлина, позволение за кратка дрямка, музика и други.
Резултатите показали, че хората, употребили кафе, имат по-добри постижения, когато става дума за задачи с памет, преценка и концентрация, отколкото останалите.

Въз основа на тези тестове, изследователите предполагат, че пиенето на кафе намалява броя на грешките и произшествията на работното място, както и грешките на лекарите, които са на работа твърде дълго време.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign