Независимо от сезона малката черна рокля спасява положението


Смятате, че дрехата, създадена преди 80 години от великата Коко Шанел е скучна и Ви слива с тълпата? Нищо подобно. Малката черна рокля е истински хамелеон и в зависимост от своя модел и от аксесоарите, с които ще я съчетаете, тя може да Ви придаде както сериозно, така и сексапилно излъчване. Още повече, че днес дизайнерите преосмислят съвършено по новому този вечен образец на елегантност.

Предстои Ви важно събитие, а Вие държите да се покажете на него в пълния си блясък. Правите преглед на всички тоалети и установявате, че вечерният ансамбъл от кремава дантела не Ви се струва достатъчно стилен, а тъмносиният изглежда твърде строг за случая. Ще Ви спаси малката черна рокля, която задължително трябва да присъства в гардероба Ви, също като деловите костюми от туид, белите ризи, кашмирените пуловери в пастелни цветове и т.н. Нея можете да я обличате безкрайно много пъти и никой няма да забележи. Това обаче не означава, че след като вече притежавате една, трябва да се въздържите от покупката на още една и още една...

Според възрастта

Законодателите на елегантността препоръчват на двадесетгодишните въздушни черни рокли от няколко пласта тюл, обшити с пайети, тъй като те изглеждат най-добре в подобни фриволни модели. Тридесетгодишните пък трябва да поставят ударението върху присъствието на втори цвят в тоалета - например ярък копринен шал, прикачена бяла яка от органза, огромни обеци в безброй оттенъци на червеното или лилавото.
Най-смелите четиридесетгодишни дами могат да си позволят дълбоки деколтета и силно вталяване, докато петдесет- и шестдесетгодишните няма да сбъркат, ако носят рокли с изчистена линия от много скъпи материи - най-вече плътна коприна, и не прекаляват с украшенията. Разбира се, техните тоалети не бива да имат големи деколтета, нито да оголват ръцете.

Според фигурата

Една от най-характерните особености на малката черна рокля е способността ѝ да прикрива излишните заоблености. С нейна помощ, стига да се спрете на "правилния" модел, можете да се вталите визуално поне с 2-3 кг и за момент да забравите за кошмара на диетите, подчертавайки силните си страни. Ако имате великолепни крака например, без колебание се ориентирайте към минито, ако пък ръцете Ви са самото съвършенство, не си и помисляйте за ръкави. Черната рокля е в състояние да смали оптически както бюста, така и бедрата. Щом Ви безпокои първото, талията "ампир" (срязването под гърдите) не е подходяща за Вас, страдате ли от масивността на бедрата си - откажете се от впитите дрехи. Най-важният ключ към успеха е добрият баланс в силуета, затова помнете, че V-образното деколте се съчетава с широка разкроена пола, а пищните ръкави с права.
Не по-малко важни са аксесоарите, благодарение на които ще заблестите и Вие , и малката Ви черна рокля. В комбинация с обувки на висок ток, шал от скъпа тъкан и тежки гривни, по възможност старинни, избраната от Вас рокля ще се превърне в страшно оръжие. За съблазняване на противоположния пол, разбира се. В нито един момент обаче не трябва да забравяте, че най-хубавият аксесоар за всяка жена винаги е бил сияещата ѝ, поддържана и свежа кожа!

20-годишните не се боят от провокации
Сега е моментът да експериментирате с модели от многопластов тюл, волани, шнурове, блестящи бродерии. На подобна възраст и роклите, които стоят като втора кожа, и тези от от меко падащи тъкани изглеждат кокетно и весело.

30-годишните залагат на изтънчеността
Преодолейте увлечението по впитите в тялото модели и подчертайте сексапила си с изискан дизайн. Откажете се категорично от минито в полза на дългите рокли с необичайни и ефектни детайли.

40-годишните не крият деколтето си
Най-доброто решение за Вас е строго елегантният, но все пак следващ формите на тялото силует. Задачата Ви е да привлечете погледите със зашеметяващото си деколте, което може да бъде обшито с перли или драпирано с шифон.

50-годишните държат на стила
Трябва да се спрете на чистите, съвременни линии, като при това отдадете предпочитанията си на тъкани с богата и сложна фактура - кадифе, коприна, брокат. Ако ръцете Ви все още заслужават да бъдат показвани, направете го, но обърнете внимание на презрамките - те не бива да са прекалено тънки.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign