Януари е критичен месец за любовните връзки

Първият месец на годината е най-лошият период за любовните двойки, твърди ново проучване. Заради лошото време, кратките дни и опразнените джобове, хората прекарват по-голямата част от деня у дома, а това създава условия за повече кавги.

Изследване на британска застрахователна компания показва, че през януари хората прекарват в къщи средно 14 часа и 48 минути и имат средно по 20 кавги на ден, а през летните месеци остават в къщи 10 часа и 5 минути и се карат по 16 пъти дневно.
Психолозите обясняват, че липсата на слънце увеличава депресията, а неактивният престой у дома прави хората по-нервни и раздразнителни, затова и броят на кавгите се увеличава.

Седенето в къщи също увеличава скуката и хората имат повече свободно време, така че добавяйки и тези съставки се създава една "добра рецепта" за спорове и евентуална раздяла.
Почти две трети от участниците в изследването признават, че са имали любовен конфликт през януари.
Приятелството също преминава през кризисен по това време от годината. Почти половината  от анкетираните са заявили, че броят приятели, с който са се срещали през януари е значително по-малък. Като причина за това явление може да се посочат студеното време и "стягането на колана" след големите празнични разходи.

Лошото настроение е характерно за първия месец от годината - 48% от интервюираните, които са над 25 години оценяват януари като най-депресивният период в годината.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign