Мъжете са виновни за повечето конфликти във връзката

Споровете са нормално явление за всяка любовна връзка. Но когато се случат, жените са тези, които страдат повече, защото чувстват по-голяма болка и тъга, отколкото мъжете. Не вярвате? Вече е доказано.
Учени потвърдиха, че дамите са по-миролюбиво настроени по време на спорове и не приемат кавгите присърце. Същото изследване показва, че жените има защо да се притесняват, защото мъжете предизвикват повечето кавги във връзката.

В проучването са участвали 142 мъже и жени, които били поставени в различни ситуации, в които обичайно двойките се карат.
В случаите, в които партньорът е бил физически агресивен по време на скандал, жените се чувствали разочаровани от мъжете като цяло.
Изследователите са направили заключения, че в моментите, когато възникне конфликт във връзката, емоциите при дамите са по-интензивни от тези при господата. Те са уверени, че мъжете стоят зад повечето кавги, а твърдението си обясняват по следния начин:
"По време на разприте у силния пол се появяват доминиращи или мощни емоции като гняв, презрение, ярост, а при жените - покорни емоции като вина, тъга и страх."

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign