Да останем приятели след развода?

Всяка раздяла носи страдание. Но понякога е добре да превърнем бившата си половинка в приятел. Любовта си отива. След поредното разочарование решаваме да се разведем. А след разтрогването на брака контактите ни стават все по-редки и по-редки. Това понякога ни кара да усещаме липсата на другия. Въпреки всичко бихме искали да бъдем в добри отношения с него. Но как би могло да стане това?

От всяка голяма любов може да излезе едно добро приятелство, независимо колко ни е засегнала раздялата. Но двамата партньори се нуждаят от време, за да възобновят симпатиите си един към друг. Освен това, за да останат приятели, е необходимо и двамата да са необвързани. Нещата се усложняват, когато единият вече си има нова половинка.
Често, когато току-що сме се развели, преминаваме през следните състояния:

Шокът
Не ни се иска да приемем факта, че оставаме сами. Затова се опитваме да установим контакт с бившия/бившата и да си поговорим.

Депресията
Струва ни се, че животът ни няма смисъл. Връщането назад към миналото ни изпълва с желание за отмъщение и с омраза към бившия партньор/ка. Ставаме неспокойни и разконцентрирани.

Примирението
Приемаме факта, че с бившия партньор/ка никога няма да бъдем отново заедно. Вече не се терзаем при мисълта, че може би се среща с друга жена/мъж.

Новото начало
Поставяме си други цели и се опитваме да променим живота си.

Какво трябва да избягваме
  • Сексът с бившия - той няма да ни доведе до нищо.
  • Не бива да разпитваме бившия партньор за новата му половинка-
  • Не бива да говорим за миналото. Приятелството е възможно само тогава, когато миналото се загърби.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign