Вечерни чантички - 6 модни тенденции за Зима 2012

Преди важно събитие ние се стараем да обмислим тоалета си до най-малките детайли, ето защо не трябва да забравяме за вечерните чанти и клъч-ове, които завършват цялостния образ и му придават изисканост.

Прието е да се смята, че идеалната вечерна чантичка трябва да помества червило, кредитна карта и телефон. След подобни изисквания е логично да се предположи, че аксесоарът е съвсем миниатюрен и семпъл. Да, но тази година дизайнерите не са съвсем съгласни с тези размери...

Сложни форми, оригинални декорации, необичайни текстури - през студения сезон на 2012 г. вечерните чанти и клъч-ове приличат повече на експонати от театрален музей, отколкото на обикновен аксесоар от дамския гардероб.
Изключително актуални са чантичките-украшения, които хармонично се вписват във вечерния образ и подчертават индивидуалността на своята притежателка.Нека разгледаме тенденциите:

Чантички-украшения

През този сезон Christian Louboutin представи малка колекция вечерни чантички, всяка от които е като произведение на изкуството. Подобни модели присъстват и в колекциите на редица други дизайнери.
Чантата-трансформър е снабдена с не много дълга дръжка, която на свой ред е украсена с разкошна кадифена панделка, богато обшита с мъниста или други декоративни елементи.
Такава чантичка можете да носите както в ръка, така и на рамо.

1. Christian Louboutin, 2. Christian Louboutin, 3. Christian Louboutin, 4. Alexander McQueen, 5. Christian Louboutin, 6. Alexander McQueen

Блестящи вечерни чантички

От пайетите и броката през този сезон няма как да избягате - те са навсякъде, дори когато става дума за вечерния тоалет. Кокетните чантички от Dolce&Gabbana, миниатюрните трансформъри на Miu Miu и Anya Hindmarch ще придадат шик и блясък дори на най-семплото облекло.

1. Dolce&Gabbana, 2. Miu Miu, 3. Anya Hindmarch

Вечерни клъч-ове: твърди форми

Твърди клъч-ове, напомнящи кутийки, можете да срещнете както у Bottega Veneta, Alexander McQueen и Stella McCartney, така и у много по-демократични брендове като например Monsoon.

1. Mango, 2. Monsoon, 3. Alexander McQueen, 4. Bottega Veneta, 5. Stella McCartney

Още една тенденция за сезона - чантички във вид на животни, тортички или сфери.
Неоспоримо преимущество на тези модели е, че можете да ги носите и на рамо, за разлика от стандартните клъч-ове.
Недостатък - тоалетът трябва да е семпъл, много семпъл, за да не изглеждате смешно...

1. River Island, 2. Judith Leber, 3. Judith Leber

Романтични чантички

Романтичният стил присъства осезаемо през този сезон в почти всички модни колекции.
Декорирани с деликатни орнаменти, обшити с копринени цветя или "прегърнати" от изящна дантела, чантичките, тип "ladylike" са предпочитан избор на нежните, изискани дами.

1. Matthew Williamson, 2. Asos, 3. Monsoon, 4. Dolce&Gabbana

Пухкави вечерни чантички

Както вече знаете, кожата с косъм е изключително актуална през този сезон. Но кой може да предположи, че тя ще намери приложение и в дизайна на вечерните чантички? DKNY и Dolce&Gabbana решиха да ни изненадат. Нека погледнем какво са сътворили вещите дизайнерски ръце:

1. Topshop, 2 Dolce&Gabbana, 3. Miss Selfridge, 4. DKNY, 5. Givenchy

Вечерни чанти от редки кожи

Великолепните чанти от кожа на крокодил, питон или щраус оживяват дори най-скучния тоалет. Могат да се комбинират както с най-строг костюм, така и с разкошна вечерна рокля.
Интересни модели се срещат в колекциите на Roberto Cavalli, Mango, Michael Kors и други.

1. Michael Kors, 2. Nancy Gonzalez, 3. Angel Jackson, 4. Roberto Cavalli

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign