20 минути сред природата за повече енергия

Експертите винаги препоръчват да прекарваме колкото е възможно повече време на открито и най-вече сред природата на чист въздух. Психолозите твърдят, че ако се чувствате отпаднали и без енергия, е необходимо да излезете на въздух, а не да посягате към поредната чаша с кафе.
Само 20 минути навън могат да Ви дадат енергия, колкото тази на чашата с кафе, твърдят учени въз основа на ново американско изследване.

Психолозите смятат, че връзката между човешкото тяло и природата помага хората да се чувстват по-жизнени.
"Природата е гориво за душата" - споделя професорът по психология Ричард Райън. Неговият екип провел два различни експерименти с 537 доброволци. В рамките на експериментите всеки участник бил поставен в различни ситуации, активни и пасивни, на открито или в закрити помещения. След това сред участниците било измерено нивото на енергия и настроението им през целия ден. Участниците в експеримента също така трябвало да си представят, че са в различни среди с цел да се определи дали тяхната енергия ще се повиши само при мисълта, че са на чист въздух.
Резултатите показват, че участниците се чувствали добре и с повече енергия, когато си представяли, че са някъде на открито. Също така значително се увеличила тяхната енергия само след 20 минути, прекарани на свеж въздух.
Изследователите препоръчват хората да прекарват повече време сред природата на чист въздух, защото смятат, че това помага за подобряване на физическото и психическото ни здраве.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign