Плетени тоалети-шедьвори от Vanessa Montoro

Тоалетите от дизайнерката Vanessa Montoro не могат просто така да бъдат отнесени към разряда плетени дрехи. Дантелените фигури напомнят за изискани антики, а съвременните материали - нишките от коприна, вискоза, фин памук - превръщат облеклата, идващи сякаш от отминали епохи, в модни и актуални.
Любопитно и насърчаващо е това, че опитните и сръчни с куките дами могат да възпроизведат красивите произведения на Ванеса, стига само да проявят търпение и творчески подход.
Плетените шедьоври от този клас са достойни дори за официални коктейли и могат да послужат като отлична алтернатива на малката черна рокля. Напоследък много от звездите подчертават женствеността си именно с рокли от плетиво.
Vanessa Montoro живее и работи в Бразилия. Страстта ѝ към плетенето се проявява още в детството, когато талантливата дизайнерка често облича дрехи, оплетени от нейната баба. Днес марката, създадена от  младата бразилка, все още е известна с това, че повечето от облеклата са ръчна изработка. Както самата Ванеса споделя, изработката и изплитането на всяка нова рокля обикновено отнема около 30 дни. За постигане на триизмерен ефект в тоалетите, моделиерката използва само конци от коприна и естествени багрила.
Ние се влюбихме в тоалетите на Vanessa Montoro и чистосърдечно си признаваме, че изпаднахме в истински възторг, докато разглеждахме роклите. На Вас харесаха ли Ви?
Официален сайт:
И малко "подаръче" за всички любопитни дами, които искат да се научат да плетат - няколко видео урока, показващи основни техники в плетенето:

* в youtube можете да потърсите още клипчета по темата, достатъчно е да напишете "Crochet" ; "How to crochet" или "How to knit".

Успех! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign