6 Забавни и секси факти за калориите


Отслабването и калориите вървят ръка за ръка. Всеки, който се е опитвал да отслабва, се е сблъскал с понятието "калории", независимо дали става дума за калории, приети чрез храната или изгорени калории с физическа активност.
Ще Ви представим няколко интересни факти за калориите, които ще разконспирират истината за някои популярни митова и ще докажат, че изгарянето на калориите може да бъде секси и забавно.

1 минута целувки = 2 изгорени калории
Любовта и страстта могат да Ви помогнат да увеличите броя на изгорените калории. Чувствената целувка, освен че ще ви върне усмивката и ще Ви изпълни с приятни емоции, може да помогне и за отслабването.
"По време на истинска страстна целувка може да изгаряте по 2 калории в минута. Една 15-минутна сесия целувки ще "похарчи" 30 калории.

2.Направете 30-минутен масаж на любимия и ще изгорите повече от 40 калории
Наистина е приятно да се отпуснете и получите релаксиращ масаж от партньора си. Но когато Вие правите масаж на любимия, освен любовното желание, което предизвиквате, ще изгорите и част от Вашия десерт.
За полвин час масаж може да изгорите повече от 40 калории. Вместо да седите, докато доказвате Вашите масажистки умения, останете прави и ще изгорите допълнителни калории.

3.30 минути секс = 150 изгорени калории
Пропуснахте часа по аеробика? Може да го замените с гореща игра между чаршафите.
Колкото по-страстен е сексът, толкова повече изгорени калории ще има. Изчислено е, че половин час секс може да изгори около 150 калории.
Колкото повече пъти промените позата, толкова по-сериозна е тренировката за тялото. Изберете поза, в която Вие ще бъдете отгоре и се движете нагоре-надолу и ще изгорите до 200 калории за половин час, а също така ще потренирате най-проблемните части на тялото - бедрата и седалището.
Оргазмът е допълнителен "поглъщач" на калории. Експертите твърдят, че жените, които изпитват оргазъм, изразходват повече калории по време на полов акт.

4.Няма храни с "отрицателни" калории
"Храни с отрицателни калории" е понятие, което не трябва да се приема за даденост, а се основава на твърдението, че има продукти, за чието храносмилане тялото изразходва повече калории, отколкото се съдържат в тях. В списъка на храни с отрицателни калории често може да намерите целина, аспержи, грейпфрут и зеле. Специалистите съветват да забравим тази идея.
"Въпреки, че хрупането на целина може да изглежда изморителна дейност, тя изгаря почти толкова калории, колкото и наблюдението на растежа на тревата" :)

5.Фитнес уредите манипулират изгорените калории
Докато се упражняват на фитнес уредите, повечето хора се концентрират върху цифрата на малкия екран, който показва броя на изгорените калории. Упражнявате се половин час и броят на изгорените калории Ви изглежда твърде оптимистичен, за да бъте реален. Това вероятно е така.
Изследванията показват, че фитнес уредите показват средно с 20% повече изгорени калории.
Броят на изгорените калории по време на тренировката зависи от много фактори, като теглото, възрастта, структурата на тялото, мускулите и др. Е, ако искате да изчислите приблизително колко калории сте стопили, намалете цифрата от уреда с 20%.

6.Зимата ни помага да изгорим повече калории
Може веднага да кажете: "Не е вярно, през зимата винаги напълняваме". Истината е, че повечето хора увеличават теглото си през зимата, но само защото стават по-неактивни.
През студените зимни дни метаболизмът се ускорява, за да затопли тялото, а това в превод означава повече изгорени калории дневно.
Останете активни и няма да имате проблеми с линията дори и през зимата. Напротив, студа ще улесни постигането на по-привлекателна фигура.
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign