9 Доказани твърдения за любовните връзки


Намирането на подходящ партньор за някои хора е по-трънлив път, отколкото за други.
 За някои е щастливо стечение на обстоятелствата, за други е трудно и непосилно създаване на обстоятелства. При едни принцът от реалността идва след целувката на няколко жаби, при други пристига с голямо закъснение. Но изграждането и поддържането на силна любовна връзка за всеки от нас е предизвикателство, което постоянно присъства в живота, дори и при двойките, които прехвърлили 70-те, се разхождат с любовни искри в очите, държейки се ръка за ръка.
Не напразно се казва, че годините носят мъдрост. Нещата, в които сте вярвали като тийнейджъри, с течение на времето стават смешни, и може би това, за което сега считате, че е вярно, след няколко години ще Ви се стори като пълна заблуда. Схващанията за любовта и връзките се променят, но има и няколко мъдри твърдения, които са истински и рядко може да ги отречете.

1. Създаването на връзка не означава автоматично, че ще бъдете щастливи
Много момичета със статус "необвързани" са нещастни, защото желаят да имат връзка, и всичко в живота им се концентрира в търсенето на партньор. Но истината е, че връзката не е гаранция за щастие. Много хора са нещастни, въпреки че имат до себе си партньор. Сигурно имате познати, които изразходват завидно количество енергия, опитвайки се да убедят останалите, че са щастливи, когато всъщност реалността е твърде различна.
Не забравяйте, че любовния статут е само един от хилядите фактори, които влияят върху щастието Ви. Задължително трябва да се научите да бъдете удовлетворени от живота, независимо дали сте необвързани, имате връзка или брак.

2. Добрият партньор (и приятел) в беда се познава
Не е толкова важно как се отнася половинката Ви към Вас в началото на връзката, когато всичко е розово, по-важно е как се държи, когато се сблъскате с проблеми. Истинският партньор не бяга от трудностите и трябва да Ви помага, когато изпаднете в беда. Хубавите моменти ще Ви покажат неговите добри черти, а ако лошите моменти не Ви разкрият рогата му, това означава, че си струва да го пазите и обичате.

3. Успешните връзки се изграждат сами, но е необходимо тяхното поддържане
Познавате ли двойка, която има щастлива и стабилна връзка? Гарантирано взаимоотношенията им не се базират само върху щастливи мигове. Бъдете сигурни, че и двамата влагат много енергия за изграждането и поддържането на тази връзка. Не очаквайте, че проблемите в любовния живот ще изчезнат сами, ако ги оставите настрана. Покажете ангажираност към запазване на нежната искра,  и премахването на пречките и разногласията.

4. Добрите обноски са необходими и задължителни
Може би на 17 години ще предпочитате момчетата, от чието поведение би настръхнала косата на всеки родител, но с течение на времето ще разберете, че партньорът, който бихте искали да имате до себе си, трябва да притежава добри обноски. Лошите момчета са привлекателни за приключение, но не и за дългосрочна връзка и брак. Годините ще Ви накарат повече да цените добрите и възпитани мъже, които Ви отварят вратата, когато влизате някъде и Ви придържат палтото, докато се обличате.

5. В любовта няма място за обиди и унижения
Някои хора стават по-привлекателни с годините, но някои не успяват. Човек, който с удоволствие омаловажава всичко около себе си и Ви подценява, вероятно ще запази лошите си качества с години напред. Първия път, когато забележите лошо поведение, се чувствайте предупредени, а втория път просто обуйте обувките си, излезте през вратата и не се обръщайте назад.

6. Може да промените себе си, но не и Вашия партньор
Твърди се, че жените създават връзка с надеждата, че ще променят поне няколко неща в характера на партньора си. Не вярвайте на тези изказвания. Не можете насила да промените Вашия партньор. Ако наистина искате да трансформирате нещо в него, открито му го кажете. Ако държи на Вас, той ще се опита да се приспособи към изискванията Ви.

7.Не трябва да се чувствате виновни, ако искате да прекратите връзката си 
Да останете обвързани с някого, само защото не искате да го нараните, е грешка, която в дългосрочен план ще нанесе вреди и на двама ви. Всеки от нас е страдал от "разбито сърце". По-добре веднага проведете трудния разговор, отколкото цял живот да съжалявате за мълчанието си. И не забравяйте - бъдете искрени и толерантни към човека, с когото искате да прекратите взаимоотношенията си!

8. Шпионирането е забранено и е знак за сериозни проблеми във връзката
Надничането във Facebook-съобщенията на партньора не е невинна процедура, предизвикана от любопитство. Ако имате нужда да шпионирате любимия или ако установите, че "случайно" сте се заиграли с мобилния му телефон, и съвсем "неволно" надничате в sms-ите му, това е "червена светлина", сигнализираща за големи проблеми във взаимоотношенията. Шпионирането е знак на недоверие, и ако превишава нормалните граници, няма връщане назад. Всеки заслужава да има личен живот. Истинският въпрос е дали този, който е до Вас, заслужава доверието Ви. Ако не можете да си отговорите положително, може би не сте попаднали на "правилната" връзка...

9."Горещият" секс е добър, но не и точен показател за щастлива връзка
Когато сексът е чудесен, мъжът до Вас Ви кара да се чувствате неустоими, обожавани и обичани. Но физическата химия може да размъти мисленето и да попречи на емоционалните отношения. Сексът играе важна роля във всяка връзка, но той не е заместител на другите парчета от пъзела, образуващи здравия, неразривен съюз, като задълбочените разговори и забавните моменти, изпълнени с усмивки.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign