Най-луксозният хотел на колела в света

Един от най-луксозните хотели в света определено няма точен адрес. Той се движи по релсите от град до град, отвеждайки гостите си до някое от приказните чудеса на Индия... и така е ден след ден...  А всичко това е, защото, освен хотел,  това е и един от най-скъпите и разкошни влакове на земята. Нарича се Maharaja Express.

Сама по себе си индийската железница далеч не е млада. Повече от половин век тя помага на местните жители да се придвижват през иначе непроходими места. Въпреки това, най-луксозният влак се е появил не по времето на махараджите, а съвсем скоро - през 2010 година.
За да станете пасажер на този "хотел на колела" ще Ви се наложи да платите около 800 долара на ден, а ако искате малко по-голям лукс, ще трябва да се разделите с 1400.
Президентският вагон ще Ви коства 2500 $ дневно.
Както виждате, цените са точно такива, както и в петзвездните хотели.

Какво ще Ви предложат за тези пари? Паркет от махагон, резбовани украшения - по ориенталски разкошни, но по английски сдържан интериор в колониален стил. И още - климатик, LCD телевизори, DVD плейъри, телефони с директно избиране, Интернет и дори електронен сейф. Храната и напитките са безплатни. Освен това можете да вземете личното си превозно средство, което ще бъде на сигурно място в специалния вагон-гараж.

Този разкошен хотел на колела минава през почти всички забалежителности на Индия - от Тадж Махал до храмовия комплекс Каджурахо...
Jammi Masjid - Ahmedabad
Ние Ви предлагаме малка разходка в луксозния влак, както и снимки на някои от забележителностите, които могат да се видят по време на шармантното пътуване:


Lakshmi Vilas Palace - Vadodara
Lal Garh Palace - Bikaner
Amer Fort - Jaipur

Hawa Mahal - Jaipur
City Palace - Jaipur
Bara Imambara - Lucknow
Taj Mahal - Agra
Mehrangarh Fort - Jodhpur
Khajuraho Temple
Umaid Bhawan - Jodhpur
  Gwalior Fort - Gwalior
Jodhpur Palace - Jodhpur
Официален сайт

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign