Пролетни тенденции: Прически в стил 50-те

На фона на десетките тенденции, повтарящи се от сезон на сезон, модата на ретро прическите в стил 50-те е като свеж полъх в зноен следобед.

Безспорно, подобни прически са по-подходящи за специални случаи, отколкото за ежедневието, но ако все пак много Ви се иска да сте в крак с актуалната тенденция, то почерпете вдъхновение от фризурите на Елизабет Тейлър или Мерилин Монро. Плавните, кокетно извити кичури придават елегантен и стилен вид. Все пак не се придържайте изцяло към въпросните прически - модата от миналото не трябва сляпо да се следва; използвайте по-малко количество стилизанти, за да може косата Ви да остане мека, подвижна и жива.
Когато обаче имате специален повод или ще излизате вечерта, спокойно можете да се въплътите в ролята на дама от 50-те години - високо вдигнат 'френски кок', едри къдрици, пищен бретон... изборът е Ваш, но не забравяйте да съобразите фризурата и с формата на лицето си. Ако имате по-широки челюсти, спрете се на вариантите с пусната коса и извити навътре кичури.
А на Вас харесва ли Ви новата модна тенденция в прическите?

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign