Една трета от мъжете биха се оженили за партньорка, в която не са влюбени


Отношенията между мъжете и жените все още се влияят от стереотипите, които са тема на всички популярни романтични комедии. Хората вярват, че жените отчаяно желаят да получат така желания пръстен с диамант и да се омъжат, за което са готови на множество компромиси, а мъжете са тези, които бягат като от огън от дългосрочното обвързване.
Всъщност реалността е малко по-различна, поне според резултатите на проучване, проведено от сайта за запознанства Match.com. Отговорите на 6000 мъже и жени показват, че мъжете по-често от жените се женят, само за да са женени и да усещат сигурността, която предлага семейният живот, т.е. мъжете са по-склонни от жените да сключат брак с човек, в когото не са влюбени.

Почти една трета от мъжете (31%) признават, че биха встъпили в брак с партньорка, която има всичко, което те смятат ,че трябва да притежава една жена, въпреки че не са влюбени в нея. От дръга страна, жените не са склонни на такива компромиси и само 23% от тях са склонни на подобен брак.
Някои мъже отишли по-далеч, признавайки, че биха се оженили дори за жена, която не ги привлича сексуално. 21% от мъжете признават, че биха казали съдбоносното "ДА" и на жена, към която нямат никакво сексуално привличане.
Хелън Фишър, антрополог, изследва тези тенденции при мъжете. Ето част от мненията по темата, които тя събрала по време на проучването:
"Идеята да останем сами в живота може да бъде огромен проблем. Може да нарани душата на няоки мъже. Мъжете, разбира се, не са имунизирани срещу чувствата."
"Ако трябва да бъдем честни и да живеем в реалността, то да бъдеш самотен мъж е ужасно."
"Всички встъпват в брак с втория, третия или четвъртия "най-добър" избор. Такъв е животът."
Изследването показало, че мъжете не мечтаят да излизат с много жени, а искат стабилна връзка. На въпроса:"Бихте ли искали да се забавлявате с много жени?", само 3% от мъжете отговорили положително.
Изненадващи са резултатите, които показват, че мъжете са готови да се опитат да обикнат определена партньорка. Цели 46% от мъжете са готови да започнат съжителство с жена, с която нямат дори 1 година връзка. От друга страна, само 26% от жените са готови за такава важна крачка в живота си.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign