8 Полезни съвети как да запазим по-дълго приятния аромат на парфюма?


Намирането на парфюм, който да изрази личността Ви и да отговори изцяло на Вашия стил и имидж е един продължителен процес. Но след като откриете парфюм, на чиито аромат да се насладите и заради който всички Ви правят комплименти, може да се сблъскате с нов проблем - той не трае дълго.
И нанасянето на парфюм си има своите правила и ако се придържате към тях, ще забавите изчезването на аромата на парфюма от Вашата кожа. Последвайте съветите и прекрасния аромат ще продължи с часове.

1.Използвайте лосиони със същия аромат, преди да нанесете парфюма

Сухата кожа не задържа дълго приятния аромат на парфюма. Също като грима и парфюмът ще бъде по-траен, ако го нанесете върху добра основа. Най-добрият избор е лосион от същата марка със същия аромат, както и парфюма. Често продават комплекти лосион и парфюм с еднакъв аромат. Нанесете първо лосиона, а след това парфюма. Никога не поставяйте лосион със силна миризма, различна от тази на парфюма, защото миризмата на лосиона ще промени аромата на парфюма.

2.Поставяйте парфюм на пулсните точки

Коко Шанел съветва да нанасяте парфюм навсякъде, където искате да бъдете целунати. Въпреки, че това звучи доста интересно, не трябва да забравяте, че парфюмът има неприятен вкус, така че, ако наистина очаквате да бъдете целувани, по-добре го впръскайте внимателно на подбрани места.
Ние ще посъветваме - нанасяйте парфюма на пулсните точки (на китката точно над дланите, на вътрешната страна на лактите, в основата на гърлото и зад ушните миди). Областта на краката зад коленете и вътрешната страна на глезените също са пулсни точки, които не трябва да подценяваме. Имайки предвид, че ароматът на парфюма се движи нагоре, тези точки са доста активни. На пулсните точки кръвоносните съдове са най-близо до кожата. Те излъчват топлина, която допринася аромата на парфюма по-лесно да премине от кожата във въздуха.
Но не забравяйте, че парфюмът, нанесен на пулсните точки се изпарява по-бързо, заради топлината. За по-продължителна миризма на парфюма по тялото, напръскайте деколтето. Така миризмата бавно ще ухае от дрехите Ви през целия ден, а вашето присъствие ще впечатлява...с аромат.

3.Никога не търкайте китките на ръцете след нанасянето на парфюм

Мнозина имат навик да търкат китките на ръцете след нанасянето на парфюм. Но с това не си правят услуга. Триенето създава топлина, поради която парфюмът се изпарява с по-висока скорост. С триенето по-бързо се освобождават върховите нотки на парфюма и се променя неговия аромат.

4.Напръскайте нежните, бебешки косми от косата в задната част на врата

Искате някой да остане впечатлен от Вашия парфюм, когато се приближи до Вас? Поставете малко парфюм на бебешките косми в задната част на шията. Парфюмът ще "залепне" за косъмчетата и ще излъчва аромат дълго, като се отделя във въздуха постепенно, докато се движите.

5.Напръскайте четката за коса, преди да я използвате

Парфюмът е вреден за косата, защото изсушава косъма. Но много жени игнорират този факт, когато искат да са неустоими и безконтролно пръскат парфюм директно в косата.
Изобщо не е лоша идеята да усещате ароматът на парфюма си в косата, защото миризмата ще се освобождава на интервали и ще продължи през целия ден. Въпреки това, най-добре е да парфюмирате косата косвено. Напръскайте върху четката за коса с парфюм, изчакайте 2-3 минути да изсъхне и след това сресвайте косата си.

6.Никога не нанасяйте парфюм на мръсна коса

Погрешно е да мислите, че парфюмът ще Ви помогне да освежите миризмата на косата, когато сте нямали време да я измиете. Ароматът на парфюма ще се смеси с миризмата на естествените масла, които отделя скалпа и резултатът може да бъде неприятен за носа.

7.Миризлив облак от парфюм - ефектно, но скъпо!

Много представителки на нежния пол с няколко солидни впръскавиня създават "парфюмен" облак и минават през него, за да може парфюмът да се нанесе равномерно върху тях. Въпреки, че това е ефективен начин за нанасяне на парфюм, излишно е да споменаваме, че това е скъпо начинание. Ако не искате парфюмът да изчезне скоро, след като сте го купили, нанасяйте го стратегически, без да харчите количества, с които да парфюмирате въздуха.

8.Винаги нанасяйте парфюм, преди да се облечете и да поставите бижута

Парфюмът не трябва да бъде последната стъпка от ритала за разкрасяване преди излизане. Някои парфюми оставят петна върху дрехите, а заради едно пръскане върху любимата Ви рокля или деликатна риза може да остане трайно петно.
Освен върху дрехите, парфюмът може да остави петно и върху метала, перлите и различните камъни, от които е изработено Вашето бижу. Химикалите от парфюма могат да доведат до промяна на цвета и блясъка на бижутата Ви.

Важно: Съхранение на парфюмите

За да остане миризмата на парфюма непроменена, много важно е да го съхранявате правилно. Дръжте парфюмите далеч от силен източник на светлина или топлина. За да го предпазите от слънчевите лъчи, никога не го оставяйте близо до прозорец. Парфюмите трябва да се държат на сухо, тъмно и хладно място.
Запазете оригиналната кутия на парфюма и го съхранявайте в нея. След всяко използване, затваряйте добре капачката, за да избегнете нежелателното изпаряване.
Парфюмите са толкова чудесни, че понякога жените си правят малки колекции. Имайте предвид, че срокът на годност на парфюмите е от 3 до 5 години. Ако забележите, че парфюмът е променил цвета или миризмата си, просто го изхвърлете и си купете нов.

За край...много е важно да не прекалявате с парфюма. Не трябва всички веднага да усетят как мирише, докато влезете някъде. Околните трябва да подушат парфюма Ви, след като се приближат до Вас.
Всеки има различен вкус за парфюми, така че това, което за Вас е фантастичен парфюм, за други може да е е. Бъдете деликатни при използването му.
Миризмата на парфюмите трае от 4 до 8 часа, в зависимост от качеството и концентрацията на ароматни етерични масла. Носете си малко шишенце в чантата и след определен период, когато почувствате, че е необходимо, освежете парфюма си.

Всички дами, любителки на модните покупки , качествената козметика и парфюмерия, са "Добре дошли!" в онлайн-бутиците за красота, мода и стил.  comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign