7 Идеи как да запазите романтиката във връзката


Всички желаем връзка, извадена като от романтичен филм и всеки наш ден да бъде изпълнен с нежност, романтични жестове и мили думи. Но реалността е съвсем различна, поне за голяма част от любовните двойки.
В началото на всяка връзка повечето от мъжете и жените с удоволствие я поддържат вълнуваща и страстна, но с течение на времето този ентусиазъм угасва, а с него угасва и креативността за романтични жестове.

За да имате романтична връзка, на която дълго да се радвате, всъщност не е нужно много. Единствено трябва да имате желание, защото малките неща могат да разпалят страстта както никога досега. Ето няколко идеи, с чиято помощ ще запазите романтиката и близостта с партньора.

1.Празнувайте "годишнина" на Вашата любов всеки месец
Не чакайте да дойде датата на годишнина, за да отпразнувате Вашата любов. Въведете си традиция, с която ще празнувате всеки месец. Всеки месец на датата, на която сте започнали връзката си вечеряйте заедно на свещи и вдигнете наздравица с чаша вино. Нека това стане Вашият малък ритуал, който няма да пропускате.

2.Гответе заедно
Искате да опитате нова кулинарна рецепта? Извикайте на помощ партньора си и заедно се опитайте да приготвите нещо специално. Няма значение дали ще успеете да сготвите кулинарен шедьовър. Важно е да се забавлявате.

3.Останете на тъмно
Изключете телевизора, компютъра и всички светлини и запалете само няколко малки свещи (колкото да може да се ориентирате в тъмнината). Поговорете с партньора си за Вашата връзка. Нека всеки разкаже за нещата, които харесва в другия. Може би в един момент разговорът ще спре и ще се разпали страстта.

4.Създайте си романтична плей-листа
Направете плей-листа от всички песни, които означават нещо за Вас (песента, на която сте се целунали за пръв път, когато за пръв път сте правили секс и т.н.) и добавете песни, които събуждат силните Ви емоции. Всеки уикенд, докато вечеряте, пускайте тези песни. Когато някоя от тях Ви омръзне, заменете я с нова. Музиката събужда спомени и увеличава интензивността на емоциите. Всеки път, когато слушате тези песни, ще искате да сте в страстна прегръдка с любимия.

5.Направете си лотария с места за излизане
Напишете на малки листчета всички места във вашия град, които имате желание да посетите и ги поставете в някакъв съд. Всеки уикенд се обличайте и след това изваждайте по едно листче. Излизането Ви заедно ще бъде интересно, а и няма да попадате всеки път в един и същ ресторант или кафене.

6.Направете неочакван подарък
Подаръците, дадени без повод често са и най-интересни, защото винаги крият елемент на изненада. Купете малък подарък на партньора си и му го дайте, когато най-малко очаква. Бъдете уверени, че той ще иска да Ви благодари по още по-романтичен начин.

7.Направете колаж от снимки
В днешно време всички пазят снимките си на компютър, въпреки че снимките на хартия са  са много по-романтични и мили. Отделете 20 "истински" снимки, които увековечават важни моменти от Вашата връзка (първата годишнина, първото пътуване и т.н.) и направете колаж от тях.

Малките неща и жестове са много важни за дългите връзки. Те освежават любовния живот, така че ако редовно и съвестно измисляте нови и нови малки жестове, никога няма да почувствате липса на романтика във Вашата връзка.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign