7 Научни истини за сексуалното привличане


Научният свят редовно прави изследвания, чиято цел е да открият какво се крие зад привличането между мъжете и жените. Ето няколко от най-популярните твърдения, както и научните факти, които стоят зад тях:

1.Жените предпочитат мъже, които изглеждат меланхолично: ВЯРНО

Канадски учени твърдят, че жените не искат усмихнати мъже. В рамките на тяхното проучване, жените оценили усмихнатоте мъже като по-малко привлекателни, отколкото мъжете, които изглеждат сериозни и замислени. Психолозите считат, че жените са привлечени не точно от меланхолията, а от гордостта, т.е. мъже с високо вдигната глава, които изглеждат решителни и показват дори лека агресивност. От друга страна, мъжете искат усмихнати жени и оценяват като непривлекателни жените, които демонстрират гордост.

2.Мъжете мислят за секс повече от жените: ВЯРНО

Всички изследвания показват, че мъжете мислят за секс по-често, отколкото жените, а също така имат и повече сексуални партньорки. Младите мъже мислят за секс средно на всеки 40 минути, докато жените се сещат за това средно на всеки 90 минути.

3.Жените предпочитат високите, мъжествени партньори: ВЯРНО

Какво прави един мъж привлекателен? Въпреки, че вкусът за мъже варира, всички жени са единодушни, когато сатва въпрос за височината. Изследванията показват, че жените желаят мъже, които са по-високи от средния ръст. От друга страна, за мъжете са по-привлекателни ниските жени. Жените желаят мъже, които са тяхна противоположност, т.е. такива, които имат силно мъжествено излъчване.

4.Противоположностите се привличат: ГРЕШНО

Учените казват, че когато става въпрос за избор на партньор, не се прилага принципът "Противоположностите се привличат". Американски изследователи твърдят, че хората си избират партньор, който е от тяхната категория, т.е. който има приблизително същото ниво на привлекателност, интелект и статут в обществото.

5.Мъжете предпочитат блондинки: ГРЕШНО

Миналата година беше направено проучване, което показва, че мъжете всъщност оценяват като по-привлекателни жените с тъмен цвят на косата. Но доказателствата сочат, че вкусовете на мъжете се променят през годините. Когато е била актуална Мерилин Монро, мъжете са предпочитали блондинки, но когато Джаки Кенеди става олицетворение на красотата, мъжете започват да предпочитат брюнетки...

6.Мъжете не харесват успелите жени: ГРЕШНО

В миналото интелигентните и способни жени са били потискани и не им се е давало полагаемото място в обществото. Днес жените са успешни както в професионален, така и в сексуален план. Мъжете вече не се тревожат от факта, че жените могат да печелят повече от тях.


7.Жените са по-претенциозни от мъжете: ВЯРНО

Изследванията показват, че и мъжете, и жените могат да преценят дали човекът, който стои срещу тях им харесва точно за 3 секунди. Жените търсят висок, мъжествен партньор, който може да се усмихва и определено може да им създаде материална сигурност. Мъжете пък търсят жени с идеални пропорции, големи очи, младо, женствено лице и прекрасна кожа. Разликата е, че жените много повече се придържат към своите изисквания и не приемат да излизат с мъже, които не притежават необходимите качества. От друга страна, мъжете по-лесно забравят своите иизсквания и се задоволяват да излизат с партньорка, чийто външен вид се разминава с техните идеали.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign