Колекция пръстени "с изненада" от Saggi

Масивните скъпоценни пръстени, които в средните векове са красяли ръцете на знатни велможи, са служили не само като бижута. Първо - с тях са запечатвали писма и важни документи; a второ - дворцовите интриги са били нещо обичайно по онова време, та благородниците са използвали вътрешността на подобни накити за съхранение на малко, но смъртоносно действащо, количество отрова, което се е употребявало в случай на необходимост.
Серията Volumetric Rings от компания Saggi е колекция от съвременни, дизайнерски пръстени с тайно отделение, в което обаче не се съхранява отрова, а изящна миниатюра...

Капачето на подобен пръстен се отваря чрез натискането на специално бутонче и пред погледа Ви се разкрива фигурка под формата на корона, обувки, водно конче, пеперуда, плод или сърце. Освен "класическите" миниатюри, дизайнерите са включили в серията и съвременни, младежки изображения, като емотикони например.

Пръстените от серията Volumetric Rings са изработени от бяло и жълто злато, а ювелирните миниатюри и техните капачета, са обсипани със скъпоценни камъни. Сапфири и рубини красят деликатните фигурки, а топази и аметисти - капачето на всеки пръстен.
Някои модели са допълнително инкрустирани с диаманти - както в традиционния бял, така и в редкия черен цвят.

Благодарение на това, че линията от тези необикновени пръстени е достатъчно разнообразна, всяка дама, дори и най-капризната, може да подбере украшение по свой вкус.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign