Черният чай понижава кръвното налягане

Намаляване на кръвното налягане е още една от здравословните ползи на черния чай. Австралийско изследване показва, че хората, които пият по три чаши черен чай дневно, понижават кръвното си налягане с 2-3 мм живачен стълб.

Въпреки че не звучи като голям спад, учените твърдят, че дори минималното намаляване на кръвното налягане, като това, което е отбелязано по време на изследването, може да има голямо влияние върху понижаване броя на лицата, страдащи от хипертония (повишено кръвно налягане) и минимизиране риска от сърдечни заболявания.

В рамките на изследването били наблюдавани 95 мъже и жени със средно систолично налягане между 115 и 150 mmHg. Половината от участниците са пили по три чаши черен чай дневно в продължение на шест месеца, а половината са приемали плацебо напитка със същото количество кофеин и подобен вкус.
В края на тестовете при тези, консумирали черен чай, било забелязано намаляване на систоличното и диастоличното кръвно налягане с 2-3 мм живачен стълб.

Австралийските изследователи за пръв път доказват практически, че дългосрочната консумация на черен чай понижава кръвното налягане при хора с нормално до високо кръвно.

Може да Ви бъде любопитно да научите повече и за 10 Природни методи, с които да контролираме високото кръвно налягане.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign