Жените имат повече еротични фантазии по време на овулация


Когато жените са в овулация, т.е. в периода, когато е най-вероятно да забременеят, желанието за секс автоматично ескалира. Ново проучване показало, че в през тези дни се увеличава и броят на сексуалните фантазии на представителките на нежния пол.

Канадско изследване показва, че жените, които нямат връзка, имат повече еротични помисли в периода около овулацията, в сравнение с останалите дни от месечния цикъл, и че техните фантазии предизвикват по-голяма сексуална възбуда.

Саманта Доусън от "University of Lethbridge" и нейни колеги се фокусирали върху "горещите" фантазии, тъй като те говорят много повече за сексуалното желание при жените, отколкото броя на интимните контакти, зависещ от редица странични фактори. Изследователите дали на 27 хетеросексуални дами дневник, в който да записват своите еротични блянове в продължение на един месец. Всяка от жените, без да знае, направила и тест за овулация, за да могат изследователите по-добре да преценят кога наистина е настъпила тя.

Резултатите от изследването доказали, че жените имат средно 0,77 сексуални фантазии дневно, което е много повече, отколкото показват други досегашни тестове. Данните от предишни проучвания гласят, че мъжете имат средно по една сексуална фантазия на ден, а жените - по една седмично.

В трите дни около овулацията, дамите са имали средно по 1,3 сексуални фантазии за 24 часа. Също така, бляновете през този период са предизвикали при жените и много по-голяма сексуална възбуда.

Въпреки че учените очаквали по време на овулацията жените да фантазират повече като мъжете, т.е. фантазиите да станат по-визуални и по-малко съсредоточени върху емоциите, оказало се, че бляновете при жените остават непроменени.

Вечната, неустоима, тройна съблазън: жартиери + чорапи + високи токчета

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign