Модерни чорапогащи за сезон Пролет-Лято 2012

Хубавите дамски крака са радост за очите. За  щастие този факт е добре известен на дизайнерите и всеки сезон те създават вещи, които да подчертаят и умножат красотата им. Може би вече сте се досетили, че днес ще си поговорим за модните чорапи и чорапогащи, актуални за сезон Пролет-Лято 2012...
Главна модна тенденция за топлия сезон са нестандартните чорапогащи. Дизайнерите са решили да експериментират и с цветовете, и с материалите. Един от хитовете на сезона са моделите в пастелни цветове, обагрени с ярки, контрастни рисунки. За най-екстравагантните дами са чорапогащите с отчетливо изразени, релефни орнаменти.

Все още актуални остават чорапогащите със сложно изтъкана дантела, но за разлика от предишните сезони, през Пролетта и Лятото на 2012, дизайнерите залагат на по-наситените и ярки цветове.

Интересна тенденция са класическите чорапогащи на точки, както и  по-необичайните им  вариации.

Ако пък точките не са Ви по вкуса, обърнете внимание на моделите със закачливи рисунки - Anna Sui и YSL предлагат на вниманието на дамите чорапогащи с 'пълзящи' по краката птички, пеперуди, сърчица и други...

Чорапогащите, наподобяващи старинна, луксозна дамаска продължават да бъдат актуални. По-плътни и стегнати, те извайват краката и определено привличат вниманието.

Чорапогащите с флорален принт.
Няма нужда да споменаваме, че тази тенденция се задържа вече поредна година. През този сезон обаче цветята са навсякъде и чорапогащите също не правят изключение. В зависимост от предпочитанията Ви, можете да се спрете на едноцветен вариант или пък да заложите на пъстрата експлозия.
Ако сте на възраст 35+ по-добре избягвайте розовите нюанси, ситните цветченца и маргаритките. Обърнете внимание на по-семплите, стилни модели, при които цветето 'пълзи' само по единия крак или пък отдайте предпочитанията си на 'бароковите' флорални шарки.

Чорапогащите с 'арт'-щампа са друга интересна тенденция. Модерни и ефектни, те несъмнено ще придадат на цялостния Ви облик оригиналност и шик.

Щеше да бъде изненадващо, ако дизайнерите бяха пропуснали чорапогащите с азиатски мотиви. Моделите с щампиран или бродиран дракон са изключително актуални - все пак се намираме в годината на Черния Воден Дракон... :)

За най-смелите и екстравагантни дами са авангардните модели чорапогащи и клинове, които сякаш съчетават няколко идеи в едно. Цветни, оригинални, еклектични... със сигурност краката, обути в подобни творения няма как да бъдат забравени бързо...


Късите и 3/4-те тънки чорапи не отстъпват от позициите си и през топлия сезон. Идеята за съчетаване на чорапки с елегантни обувки на висок ток заля модния подиум още през изминалата есен и сега плавно преминава в пролетта и лятото.

Харесват ли Ви новите тенденции? А какво мислите за съчетаването на сандали с открити пръсти и чорапогащи? Ще се радваме да споделите мнението си с нас. :)

Ако сте любопитни, вижте още:

Съвети при избора и покупката на чорапогащи

Как да съчетаваме правилно цветовете?

Базов пролетен гардероб за деловите дами

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign