В чест на Елизабет II бе представено уиски Diamond Jubilee John Walker & Sons

В чест 60-годишнината от встъпването на престола на британската корона от Елизабет II, производителят на шотландско уиски John Walker & Sons изля в гарафи юбилейното Diamond Jubilee, съзряващо от 6.02.1952 година. Именно в този ден кралица Елизабет взема в ръце юздите на властта над Британската империя.

Уискито Diamond Jubilee John Walker & Sons, пуснато в лимитиран тираж от 60 екземпляра, стана едно от най-скъпите в света - цената за гарафа е £ 100 000 лири стерлинги. Основните постъпления от продажбата на 'кралската' напитка ще бъдат дадени за благотворителност.

'Диамантеното' уиски е специална смесица от малцова каша и най-редки сортове шотландско уиски, отлежавало в дъбови бъчви.

Ромбоидната гарафа от кристал Бакара е поставена на база от шест, украсени със сребро, радиални краченца, символизиращи всяко десетилетие от управлението на кралица Елизабет II. Гърлото на гарафата е украсено с диаманти, кралския герб, монограма John Walker & Sons и индивидуален номер с печат.

Всяка гарафа уиски Diamond Jubilee John Walker & Sons е поставена в специална дървена кутия заедно с две кристални чаши и възпоменателна книга.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign