8 Малки тайни за лесно и приятно събуждане

Всички знаем колко е трудно да се измъкнем от мекото и топло легло и да започнем новия работен ден. Дори и след като сме отворили очи, обичаме "само още 5 минутки да си полежим". Точно през тези пет минутки обаче бихме могли да направим нещо полезно за самите себе си. И така... днес ще Ви запознаем с няколко простички тайни, които ще улеснят събуждането Ви и ще Ви накарат да се чувствате бодри и пълни с енергия.

1. Ако се събуждате с помощта на аларма от мобилния телефон, то изберете Ваша любима песен, която Ви действа ободряващо. Повечето хора избират стресираща мелодия, с "оправданието", че само нещо подобно ще ги накара да станат от леглото, но това е крайно погрешно схващане.

2. Постарайте се да ставате в едно и също време всеки ден. Дори и през уикендите. Може да Ви се струва жестоко, но съвсем скоро ще се убедите в обратното.

3. Помнете, че сънят Ви трябва да продължава не по-малко от 7-8 часа, но и не повече от 9!

4. Докато все още си лежите и не можете да намерите сили да станете, направете си лек масаж на лицето. С кръгообразни движения разтрийте челото, бузите, носа, ушите, областта на шията. Този елементарен масаж не само ще Ви събуди, но и ще подобри кръвообращението на лицето.

5. Доказано е, че ако ставате в нечетно време, то събуждането Ви ще е много по-леко и приятно. Например - не навивайте часовника за 8, а за 7:45 ч.

6. Веднага след като се събудите, изпийте чаша хладка вода. Мислете си за нещо хубаво. Това ще зареди с енергия тялото Ви и с позитивизъм съзнанието Ви.

7. Вземете си контрастен душ, редувайки топла и студена вода.

8. Започнете деня със събуждане на мозъка. Докато си пиете кафето, решете някоя кръстословица - това ще подобри умствената Ви деятелност (допълнителен плюс е, че според някои учени от това дори се отслабва. Вижте повече ТУК).

А сега - Добро утро от нас! :) С пожелание за щастлив и успешен ден! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign