Под знака на златната роза...

Прекрасната златна роза отдавна е символ на една от най-известните парфюмерно-козметични компании в света. Ценителите на красотата вероятно вече са се досетили, че става дума за Lancôme.

Брендът Lancôme е създаден във Франция през 1935 г. от Арман Птижан. За символ на компанията, основателят ѝ е избрал златната роза. От 1964 г. фирмата е част от козметичната империя L’Oréal.
Lancôme произвежда декоративна козметика, средства, предназначени за грижа за кожата и парфюмерия. Въпреки големия асортимент, могат да се отделят три специални парфюмни продукта, които са любими на болшинството от жените и са издържали изпитанието на времето.

Trésor
Trésor е съкровище. Това не е комплимент или преувеличение, а буквален превод на названието на един от най-популярните парфюми на Lancôme.
Lancome Tresor Eau De Parfum Spray 50ml/1.7oz
Trésor е представен за първи път пред 1952-ра година. "Рожденият му ден" е отпразнуван в дворецът Шайо с разкошен бал, на който са поканени редица знатни гости. Кристалният флакон със заключен в него ориенталски аромат е създаден ръчно във вид на многостенен диамант.

През 2012-та  уханното творение чества своя 60-годишен юбилей. Формулата на аромата и дизайна на шишенцето са претърпели някои промени. Не бе пропусната и появата на т.нар. флангери - тоест нови версии на парфюма.

Lancome Tresor Midnight Rose Eau De Parfum Spray 50ml/1.7oz

Дълго време рекламно лице на Trésor бе Изабела Роселини.

В началото на 90-те красавицата все още бе изключително търсена. Въпреки това, собствениците на Lancôme решиха, че имат нужда от друго лице и не подновиха рекламния контракт с Изабела. Козметичните компании са все още консервативни и залагат на младите модели, доверявайки им дори рекламата на продукти против бръчки. Италианската актриса бе наранена. "Винаги ще си намеря работа" - така коментира ситуацията тя пред представителите на средствата за масова информация. На Изабела не ѝ се наложи дълго време да си търси работа, защото работата сама я намери...

Междувременно Lancôme доволно бързо намериха заместничка на Роселини: Инес Састре, Кейт Уинслет, Пенелопе Крус - красиви и известни жени, които като в калейдоскоп се редуваха в рекламите на Trésor.
Но всичко неизбежно се връща към своето начало... Не, Изабела Роселини не бе поканена да се завърне в качеството си на рекламно лице на аромата, но с честта да представя новата версия на парфюма - Trésor in Love - бе удостоена нейната дъщеря Елетра.
Lancome Tresor Eau De Toilette Spray 50ml/1.7ozLancome Tresor Eau De Parfum Spray 100ml/3.3ozLancome Tresor Perfumed Shower Gel 150ml/5oz


Climat

Climat - колко много се крие в тази дума...
Ароматът бе представен на света през 1967-ма година, благодарение старанията на парфюмерите, работещи за Lancôme.
Парфюмът е характеризиран като цветно-алдехиден. Начални нотки: бергамот, виолетки, праскова.
Средни нотки: лилия, жасмин и роза.
Базовни нотки: сандалово дърво, ветивер, амбра, боб тонка.
Дизайнът на флакона е семпъл и същевременно изящен. Опаковката в син цвят е като негова визитна картичка.

Преди няколко години Lancôme взеха решение да спрат от производство Climat, но съвсем скоро стана ясно, че това е прибързан и погрешен ход. Бяха наети парфюмери. Композицията на аромата бе обновена, в резултат на което тя стана доста по-лека и започна да отговаря на съвременните изисквания.

Magie Noire

Magie Noire е черна магия... за смисъла на названието на този аромат, можете да се досетите и без помощта на преводач и допълнителни разяснения. Необяснимото и непознатото е вълнувало човешките умове още от древни времена. "Черната магия" навлезе и в света на парфюмерията, под формата на аромат с едноименно название, което всеки може да си интерпретира по своему: магията на живота § смъртта; магията на любовта § омразата... на нежността § пламенната страст...
"Омагьосващият" аромат е създаден през 1978-ма година. Автори на оригиналната версия са парфюмерите Жерар Гупи и Жан-Клод Ниел.
Композицията се разкрива със сладостта на бергамот и свежестта на цитрусови плодове, оставяйки след себе си шлейф от мед и жасмин.
Собствениците на Lancôme обаче не пожелаха да ставят аромата в този му вид. Бе преработена както композицията на парфюма, така и дизайнът на флакона.
Един от създателите на Magie Noire - маестро Гупи - не се поколеба да разкритикува новата версия. Според неговото мнение, резултатът е "доста груб". В оправдание трябва да отбележим, че Magie Noire се отнася към класата на селективните аромати и за неговото производство се използват само натурални компоненти.

Работата над новия флакон и опаковка на Magie Noire  бе поверена на дизайнера Пиер Динанд. Той въплъщава в изобретението интересна идея" разглеждайки флакона Вие ще съумеете да различите женска фигура, с рамене, покрити от черен шал. По-късно този дизайн бе променен и сега може да се забележи женска фигура, но в деколтирана вечерна рокля. Опаковката е издържана в черен цвят, а със златисто е изписано името на аромата.

Lancome Magie Noire Eau De Toilette Spray 75ml/2.5oz

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign