Ленено масло за отслабване, здраве и красота

Маслото, получено от ленено семе, съдържа мастни киселини Омега-3, Омега-6 и Омега-9. Благодарение на своите лечебни и диетични свойства лененото масло е незаменима добавка към ежедневния рацион.
Организмът ни изпитва голяма потребност от мастноразтворими киселини, тъй като не може да ги възпроизвежда сам. Омега 3 способства за подобряване на липидния обмен в тялото ни. Тази киселина се среща само в рибеното и лененото масло.

Лененото масло съдържа голямо количество витамини и полиненаситени мастни киселини. Помага при лечение и профилактика на заболявания като диабет, инсулт, рак, астма, сърдечносъдови и чревни болести. Подобрява зрението, работата на централната нервна система; добро средство е срещу киселини и глисти.

Ползите от лененото масло са оценени преди всичко от жени. Използва се при менопауза и ПМС; подмладява и омекотява кожата, подобрява състоянието на ноктите и косата. При проблеми с потентността и появата на тумори в млечните жлези, отново се препоръчва употребата на ленено масло. По време на бременност, то оказва положително влияние върху развитието на плода.

Лененото масло е известно не само със своите лечебни и козметични свойства, то е ценен диетичен продукт. Нормализира обмяната на веществата в организма и Ви помага да отслабнете.

Прието е да се смята, че най-важното условие, за да отслабнете е понижаване приема на мазнини. Това обаче не е точно така: мазнините са необходими за нормалното функциониране на мозъка. Мозъчните клетки се състоят на 60% от мазнини, ето защо при наличие на мастен дефицит в организма, мозъкът започва да 'гладува'. Лененото масло насища организма с полезни мазнини и едновременно с това се бори с излишните килограми.

От древни времена растението лен е хранило, обличало и лекувало хората. Маслото, извлечено от него заменя животинските мазнини, подобрява храносмилането, понижава нивото на холестерола, спомага разграждането на захарите и способства за нормализиране на теглото. От всички растителни масла то има най-голяма диетична и биологична стойност.
Изключително важно е да знаете правилата за използване и съхранение на лененото масло:

1. Съхранява се на тъмно място, в съд с плътно затворен капак. Температурата в помещението трябва да е постоянна - 15-18°C.

2. За нормализиране на теглото е необходимо да съчетавате приема на ленено масло с балансирана диета и физически упражнения.

3. Можете да си купите ленено масло от аптеките. Продава се както във вид на капсули, така и във флакони.

Рецепта за отслабване:

Лененото масло се приема по следната схема:
първата седмица - по една чаена лъжичка дневно; втората - по една супена лъжица всеки ден. Маслото се пие сутринта, 15 минути преди да закусите.
Курсът на лечение, свързан с нормализиране на теглото, продължава 40 поредни дни.
Освен по-стройната фигура, с която ще се сдобиете, ще забележите, че състоянието на кожата, ноктите и косата Ви значително се е подобрило.

Лененото масло може да се добавя към вече готови блюда: в супи, салати, гарнитури. Употребявайте го и в суров вид, заедно със зеленчуци, каши, киселомлечни продукти, сосове.
Не подлагайте на термична обработка маслото, тъй като така то ще загуби лечебните си свойства.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign