Базов пролетен гардероб за деловите дами

Голяма част от времето на жените преминава на работното им място. Това означава, че обезателно трябва да се погрижим деловият ни гардероб да е модерен и стилен. При такава ситуация най-добрият изход за нас е да съставим неголям "пакет" от вещи, които напълно да съответстват както на бизнес етикета, така и на актуалните модни тенденции. Все пак неслучайно е 'правилото' : "По дрехите посрещат, по ума изпращат." Външният вид е от изключително значение, това е безспорен факт.
И така... нека разгледаме как да направим 'пакет' от 14 вещи и как да съставим от тях 10 отлични ансамбъла в делови стил.

Какви вещи са ни нужни? Безусловно, няма как да преминем без класическо сако и права пола.
Така също, обезателно трябва да включим в 'арсенала' и бяла риза. Втората блузка е добре да бъде избрана с актуален принт, като най-удачният и елегантен вариант са точките.

Като минимум в деловия 'пакет' с облекла и аксесоари трябва да имате два панталона. Имайки предвид, че офисният стил предполага по-лаконични линии, и отчитайки модните тенденции, в нашия 'арсенал' сме добавили тесни, прави панталони, откриващи глезена - един светъл и един тъмен.

Избирайки рокля, следва да обърнем внимание на по-семплите, но все пак ефектни модели. Те в никакъв случай не трябва да бъдат в крещящи цветове, провокативни щампи, множество орнаменти и драперии, или да са твърде разголени.

В качеството на връхна дреха е най-добре да изберете тренчкоут или класическо палто в ненатрапчив, 'сдържан' цвят.
За да разширим възможностите за комбинация сме добавили и семпъл пуловер, както и стегната жилетка.

Аксесоарите - нуждаем се от два чифта обувки, голяма (но не прекалено!) чанта и ръчен часовник.

И така... да разгледаме базовия офис гардероб, който сме съставили:
А сега, нека узнаем какви комплекти можем да направим от тези вещи:И за да можем по-добре да съставяме ансамбли в делови стил, нека 'разбием' показаните комплекти на съставните им части:

Както сами се убедихте, намирането на подобни вещи е доволно лесно. Със сигурност имате поне 70% от тях в гардероба си. А сега вече сте и наясно какви комплекти можете да съставите с тяхно участие.

Споделете какво най-често избирате да облечете за работа? С кое се чувствате най-удобно и самочувствието Ви е добро?

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign