Психологическа зарядка за 'добро утро' и 'щастлив ден'

Превърнете събуждането в удоволствие и започнете деня с добро настроение!

Утрото е началото на Вашия днешен ден, а утре Вие също ще започнете деня си от сутринта. Помните ли първите си думи или мисли, с които днес се събудихте? "Ох, отново трябва да ставам и да ходя на работа..."; "Ех, защо този толкова прекрасен сън свърши... сега отново трябва да се гмурна в сивото ежедневие...?"
Замисляли ли сте се, че именно тези първи мисли определят и бъдещия Ви ден?

Разковничето е не само в негативния лингвистичен оттенък на обикновените фрази, а в програмирането на възприятието - "задължителен"; "тежък", "продължителен" ден...

За да развиете позитивното мислене, което е необходимо за Вашето щастие, е нужно не само правилно да разпределите и прекарате деня си, но и да се събудите по подобаващ начин. Да оставим настрана физиологичните особености, типични за всеки човек. Някои се събуждат лесно, други по-трудно, но така или иначе всички ние ставаме от леглото.

Как и с какво можем да заменим обичайните депресивни мисли, които ни настройват просто да "просъществуваме" текущия ден?

1. Жизнерадостна, мотивираща мелодия, с която да се събудите. Това може да бъде песен, която Ви кара да танцувате или да се усмихвате, а така също могат да бъдат и 'надъхващи' думи, записани от Вас по-рано.
Спомнете си каке бил събуждан Монтескьо от личния си слуга: „Добро утро, графе! Днес Ви очакват велики дела!"
Разбира се, казваме това на шега, но позитивният сутрешен заряд е изключително важен за щастливото и успешно протичане на деня.

2. Не започвайте деня си с мисли колко неща трябва да свършите; колко неотложни ангажименти имате; колко отговорности лежат на плещите Ви. Спомнете си за нещо хубаво или помечтайте.

3. Ако имате домашен любимец, поиграйте си за няколко минути с него. Доказано е, че това зарежда с позитивно настроение и облекчава стреса.

4. Посмучете парченце черен шоколад. Съдържащите се в него вещества стимулират производството на хормона на щастието.

5. Ако времето е приятно, излезте на прозореца или терасата, погледайте небето и си припомнете думите на А. Глазгоу : "В този живот нищо не продължава вечно. Дори и проблемите Ви. Бъдете позитивни!" :)
А сега, да се усмихнем и да си пожелаем от сърце "Добро утро" и щастлив ден! :)
Поздравяваме Ви с любима, наша, позитивно зареждаща песничка, споделете и Вашите весели музикални поздрави с нас :)Вижте още:
Как влияят нашите мисли и думи върху съдбата ни

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign