6 Полезни съвета за желаещите да отслабнат

Когато усетим, че сме напълнeли, започваме да следим с какво се храним и спортуваме. Както добре знаем, съществуват два ефективни начина да намалим теглото си: увеличаване на физическото натоварване и намаляване на приетите калории.
Въпреки това диетоложката и редактор на списание «EatingWell», Кери-Ан Дженингс, ни уверява, че знае методи за отслабване с минимални усилия. Заинтригувахте ли се?

Ето ги и тях:

1. Приемайте повече витамини

Хапчетата за отслабване са отричани от мнозина. Значително по-разумно, а и здравословно, е да приемате ценни витамини.
Редица изследвания показват, че диетите, богати на витамини, са много по-ефективни от останалите. Ослабващият се чувства по-енергичен, с по-добро настроение и усещането за глад е минимално.
Експерти по храненето считат, че ако организмът Ви изпитва недостиг от определени витамини и минерални, апетитът се засилва, подтиквайки Ви да ядете повече, за да компенсира липсата на ценните вещества.2. Теглете се редовно


Когато редовно следите теглото си, Вие навреме ще забележите, че то се е покачило. 2-3 килограма се свалят много по-лесно от 10...


3. Включете в менюто си супи и салати

У супите и салатите има нещо общо: те съдържат голямо количество вода и влакна, които запълват стомаха. Включвайки в своя рацион супа или салата от свежи зеленчуци, Вие ще се спасите от поглъщането на висококалорична храна.

Според изследвания, направени в Института по хранене в Пенсилвания, започвайки деня си със салата, Вие съкращавате дневния си прием на калории с 12%.

Друго изследване показва, че хората, започващи обяда си със зеленчукова супа, впоследствие са консумирали с 20% по-малко, отколкото тези, които са я пропуснали.

4. Задължителна закуска

За да отслабнете, обезателно трябва да закусвате. Не е задължително да приготвяте нещо трудоемко, можете просто да хапнете плодова каша или да залеете мюсли с мляко, да изядете банан...
Проучванията показват, че хората, които успешно са намалили теглото си и са съумели да задържат достигнатите килограми, закусват редовно.


5. Пийте вода преди ядене

Когато почувствате глад, изпийте чаша вода. Изследване, проведено от списание, посветено на здравословното хранене, показва, че възрастните, които са пили 2 чаши вода преди ядене, впоследствие са консумирали много по-малко количество храна и за 12 седмици са отслабнали повече, отколкото хората, които не са постъпили по този начин.

6. Дръжте под ръка полезните продукти


За да издържите между отделните хранения и да не се поддавате на изкушението от дребните лакомства, дръжте 'на една ръка разстояние' полезни продукти. Това могат да бъдат зелени ябълки, мандарини, малко количество ядки, кисело мляко... Когато почувствате глад, ще посегнете именно към тях и рискът да се втурнете да търсите кроасанчета или нещо подобно ще бъде сведен до минимум.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign