Как се проявява творчеството у различните представители на Зодиака?

Вдъхновението е нещо извечно и прекрасно, но у различните знаци на Зодиака, то е напълно различно...
Овен

Овенът е импулсивен и творческите идеи се зараждат в главата му внезапно. Достатъчно е обаче представителят на тази зодия да се позабави малко с реализацията им, и вдъхновенията му скоро угасват, без да бъдат осъществени. Най-големият проблем на Овните е да се заставят да вземат лист и химикал в ръка, и най-накрая да запишат това, което отдавна се е зародило в главите им.

Телец

Телецът е под покровителството на планетата на любовта - Венера. Именно тя дарява Телеца с дълбока чувственост, подтиквайки го да твори под влиянието на определени душевни пориви. Най-вълнуващата тема за представителите на тази зодия е любовта и те могат прекрасно да я изразят както с помощта на перото и четката, така и с помощта на китарата.

Близнаци

Ако използваме думата 'творчество' по отношение на Близнаците, то можем да кажем, че от тях излизат прекрасни актьори. Близнаците са винаги общителни, енергични и весели хора. Те много добре се вживяват в поверената им роля и в процеса могат даже да забравят, че това е игра. Изключително жизнерадостни хора: в тяхната музика преобладава мажорът, в стиховете - възхищението от природата и възпяването радостите на битието.

Рак

Неговата стихия е вода. А водата е водовъртеж от емоции, дълбоки чувства, преживявания... Ракът изпитва истинска потребност да твори. За него това е толкова естествено, колкото съществуването. Ако умее да свири на някакъв инструмент, то непременно ще започне да композира. Ако пък не може, то бъдете сигурни, че в главата му отдавна е назрял план да напише дълъг-дълъг роман...

Лъв

Лъвът в пристъп на вдъхновение може да забрави за всичко с изключение на творческия процес. Обича ярките, красиви образи, впечатляващите метафори и алегории. Ако Лъвът наистина има талант, то той със сигурност може да напише прекрасен сценарий за филм.

Дева

Девата не е на 'ти' с романтиката, ето защо нейните творчески замисли се изразяват по-скоро в създаването на практични вещи, отколкото в писането на поезия. Ако все пак Девата реши да вземе перото, то изпод ръката ѝ ще излязат редове проза. Сюжетът най-вероятно ще е сложен, наситен с факти и педантични обяснения.

Везни

Що се касае до творчеството, Везните прекрасно съчетават поривите си с последните достижения на човечеството. С помощта на компютъра те могат да се занимават с живопис (на таблет, използвайки фотошоп), да композират музика, и при добро желание са в състояние да достигнат съвършенство в избраната област.

Скорпион

Творчеството на Скорпиона е неразривно свързано с неговото душевно състояние и енергия. Своето вдъхновение той черпи директно от Космоса или вярата си. Скорпионът е изключително чувствителен знак. Той може да 'замрази' всички свои емоции, но предпочита да ги изразява във вид на стихове или проза, предимно мрачна или свръхестествена. Музиката му е сложна, наситена с оттенъци; често е трудно разбираема за 'простосмъртните'.

Стрелец

Дълбоко в душата си всеки Стрелец мечтае да заснеме филм. Той може до детайли да измисли сценария и дори да го напише; в подробности да си представи декорите и костюмите на актьорите, но когато се стигне до организацията, необходимостта от действия поставя Стрелеца в шах. Ако успее да преодолее мързела си, реализацията на творческите му хрумки може да бъде много интересна.

Козирог

Външно Козирогът проявява студенина и сдържаност, но вътре в него кипят горещи емоции. В особено значими моменти от живота си Козирогът ще бъде 'измъчван' от силно желание да твори, и ако не подтисне тези пориви, той може да открие в себе си множество таланти, за чието съществуване дори не е и подозирал.

Водолей

Творческите идеи постоянно витаят около Водолея. Дори баналното приготовление на храната е сложен творчески процес за него. Водолеят е дизайнер на жилището си. Дамите от тази зодия обичат да проектират дрехите си, а често и да си ги ушиват сами. Водолеят е и режисьор, и поет, и художник...

Риби

Благодарение на своята поразителна чувствителност Рибите са забележителни творци. Те могат да се реализират в почти всички области - да пишат стихове, проза, да композират музика, да рисуват, и още, и още... Най-важното е да намерят това, което им допада най-много и да му се отдадат, за да постигнат съвършенство.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign