Учените потвърдиха, че завръщането на "бившия" често завършва със сълзи


Възстановяването на връзката с "бившия" не винаги е най-добрата идея. Може би сте разбрали това от собствен опит или сте станали свидетели на грешките на свои приятелки.
Сега и учените потвърждават, че завръщането на "бившия" често завършва с нещастна връзка или трагичен брак. До тази констатация стигнала и професор Amber Vennum от Kansas State University, която изследва така наречените циклични връзки (термин, използван за описанието на двойка, която се е разделила, но след това отново подновява връзката).

"Повечето хора знаят какво е да копнееш за някой бивш и да мечтаеш за втори шанс. Но в реалния живот, колкото и да боли, може би има връзки, които е по-добре да останат в миналото" - казва Амбър.
Резултатите от нейното изследване показват, че партньорите в циклични връзки са по-импулсивни при вземането на важни решения, като да заживеят заедно, да си купят домашен любимец или да създадат дете, в сравнение с двойките в нециклична връзка. В резултат на това, двойките в циклични връзки са по-малко доволни от партньора си, имат лоша комуникация, вземат повече решения, които влияят зле на тяхната връзка, с по-ниско самовчувстие са и са по-несигурни дали ще останат заедно.
Професор Amber Vennum предупреждава, че двойките, които често се карат и разделят, продължават с такъв тип поведение и когато сключат брак. Те често се страхуват, че във всеки един момент връзката им може да приключи.
Въпреки това, в действителност има и двойки, които успешно могат да възстановят връзката си. Амбър казва, че това е възможно, но само ако е напълно разрешен проблемът, който е довел до раздялата.
За да забравите някой "бивш", учените съветват напълно да го изключите от живота си. "Научно доказахме, че в дните, в които виждаме "бившия", имаме повече любовни чувства към него, в сравнение с дните, в които не сме го видели" - споделя Amber Vennum. Или с други думи, научно доказаха народната мъдрост "Далече от очите - далече от сърцето".comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign