Как да направите амулет за защита и късмет?

Амулет (талисман) е предмет, защитаващ своя притежател от неудачи, зли очи, проклятия, пагубното въздействие на тъмните сили... Съществуват и амулети, които носят късмет на собственика си. Талисманът може да се направи собственоръчно или да се купи, но за да може магията да подейства, трябва да заредите предмета със собствената си енергия. Да разгледаме поетапно процеса на създаване и зареждане на амулета.

Как да направите амулет от дърво:

Най-широко разпространение са получили руническите талисмани, чиято тайна сила е била открита, според легендите, от скандинавския бог Один.

За да направите дървен рунически талисман ще Ви е нужно клонче от едър, бор, дъб, хвойна, бреза или ясен. Преди да отрежете дървото, трябва да му благодарите за неговия дар. За да може талисманът Ви да е максимално ефективен е добре да се сдобиете с материала за направата му от енергийно чисто място, тоест извън града.
Оптималната дебелина на заготовката е 7-9 мм, диаметърът 60-70 мм. Бъдещият амулет трябва да се изпили и изшкури, за да му придадете желаната форма (обикновено кръгла или овална). Преди да пристъпите към обработката е необходимо да решите с каква цел го създавате. В съответствие с поставената задача,  издълбайте нужните рунически символи, чието значение можете да разгледате на илюстрацията по-долу:

* Алгиз - за защита от негативни събития и енергия; предпазва от черна магия

* Ейваз - за помощ в преодоляването на трудности

* Уруз - за хармония в любовта и приятелството

* Вуньо - за привличането на позитивна енергия и късмет

* Тейваз - За постигане на успех

Не е необходимо да покривате талисмана с лак, той трябва да е в директен контакт с кожата на своя собственик. След като направите амулета, желателно е да го носите винаги с Вас. Ако все пак възникне необходимост да го оставите, то трябва да го загърнете в плътен черен или червен плат и да го поставите на скришно място. В никакъв случай не трябва да го давате в чужди ръце (били те и на най-близкото Ви същество), тъй като силата на талисмана ще изчезне.

Как да "осветите" амулета

Не е достатъчно да знаете как да направите амулет (или пък само да си го купите). За да може талисманът да започне да действа, трябва да го заредите. Съществуват много начини за това, но Ви предлагаме най-универсалния:

Покрийте масата с чиста бяла покривка, поставете върху нея четири обикновени (не църковни!) свещи, така че да образуват кръст. В центъра поставете амулета. Запалете свещите. Образува се своеобразен енергиен кръст, който ще изтрие 'паметта' на структурата на Вашия талисман. Когато свещите изгорят поискайте от амулета желаното: защита, късмет и т.н. В замяна му предложете саможертва: това може да бъде обещание да откажете пушенето, да започнете да спортувате и т.н. Не трябва да нарушавате дадения обет, тъй като талисманът ще загуби силата си.
* Ритуалът се прави през деня, когато сте сами и около Вас е тихо.
* Не трябва да сте облечени в тъмни цветове, за най-голям ефект се спрете на бели дрехи от лен или памук.
* Препоръчително е да не сте неразположени.
* Когато отправяте молбата си, се опитайте да се съсредоточите максимално и да визуализирате желаното.

Можете да разкажете на близките си как сте направили амулета и дори да им го покажете, но не бива да позволявате чужди ръце да го докосват.
Успех!

Как да направим любовен амулет

Исландия - Между естественото и свръхестественото

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign